بسیاری از افراد در برههای از زندگی خود، ناچار به سخنرانی در حضور تعداد زیادی از افراد هستند، که سعی میکنند از تکنیکهای مختلف استفاده کرده و یک سخنرانی جذاب را ارائه دهند.حتما تاکنون مشاهده کردهاید که قدرت صحبت کردن و سخنوری برخی از افراد شما را مجذوب خود کرده است و یا در نقطه مقابل، عدهای از سخنرانان از همان ابتدا پیوند خود با مخاطب را گسسته و شنیدن سخنان آنها هیچ جذابیتی برای شما ندارد.
برای اینکه بتوانید یک سخنرانی جذاب را ارائه دهید باید با تکنیکها و روشهای فنبیان و سخنوری آشنا باشید و در سخنرانی خود به درستی آنها را رعایت کنید.
تکنیکهای سخنرانی جذاب
برای انجام یک سخنرانی جذاب، باید نکات و موارد بسیاری را رعایت کنید، اما تعدادی از این موارد مهمتر هستند و بر جذابیت سخنرانی شما میافزایند.
۱_ متفاوت باشید
اکثر افراد از تکرار و یکنواختی گریزان هستند، پس اولین قدم برای یک سخنرانی جذاب تفاوت است، اما تفاوت در چه زمینهای…
تفاوت در سبک سخنرانی
فراموش نکنید که برای خودتان سبک منحصربهفرد داشته باشید، برای اینکار از خلاقیت و نوآوری استفاده کنید.
به طور مثال در ابتدای سخنرانی با یک قطعه شعر زیبا، سخن خود را آغاز کنید یا داستان زندگی خود را به طور مختصر معرفی کنید تا بتوانید با مخاطب ارتباط بهتری برقرار کنید.
تفاوت در نحوه ارائه مطالب
حتما موضوعی که میخواهید راجع به آن صحبت کنید، بارها از روشهای مختلف به گوش مخاطب رسیده است، پس باید روش جدید و متفاوتی پیدا کنید که مخاطب را جذب سخنان خود کنید و یک سخنرانی جذاب داشته باشید.
راهها و روشهای سخنوری، تمرینهای صداسازی، آموزشهای فنبیان، تکنیکهای نفسکشیدن، بیان موثر و… همه از مواردی است که باید مورد توجه قرار دهید.
۲_ لبخند بزنید
با لبخند زدن، به راحتی میتوانید آرامش را جایگزین استرس و اضطراب کنید و ارتباط موثر و قویتری بین خود و مخاطبین برقرار کنید.
لبخند زدن، هیجان، شور و اشتیاق برای ایجاد ارتباط را به همه نشان میدهد و یکی از تکنیکهای فنبیان قوی و سخنوری است، البته همیشه تعادل را حفظ کنید.
۳_ اضطراب و استرس را از خود دور کنید
یکی از مهمترین مواردی که برای یک سخنرانی جذاب باید به آن توجه کنید، حفظ آرامش و عدم استرس و نگرانی در هنگام صحبت کردن است.
برای حفظ آرامش خود در روز سخنرانی سعی کنید، تمرین کنید و بر روی مطالبی که میخواهید ارائه دهید تسلط داشته باشید، از غذاهای مقوی استفاده کنید، زودتر به مکان جلسه بروید و با فضای آنجا آشنا شوید، در هنگام شروع سخنرانی تمرکز خود حفظ کنید و با آرامش سخنرانی خود را آغاز کنید.
۴_ نفس عمیق بکشید
تنفس عمیق، موجب میشود که عضلات از حالت انقباض خارج شده و اکسیژن کافی به مغز و سایر قسمتهای بدن برسد و احساس آرامش و تمرکز بیشتری داشته باشید.
هرچه بهتر بتوانید خودتان را کنترل کنید، راحتتر میتوانید صحبت کنید و در حین سخنرانی تپق نزنید، پس به راحتی با یک تنفس عمیق میتوانید فنبیان قوی و قدرت سخنوری بیشتری داشته باشید.
۵_ دایره لغات خود را گسترش دهید
یکی از مهمترین تکنیکهای فنبیان و سخنوری، گسترش دایره لغات است، برای این کار میتوانید مطالعه خود را افزایش دهید، به سخنرانی افراد دیگر گوش دهید، راجع به موضوعی چند دقیقه صحبت کنید، فیلم تماشا کنید و…
وقتی شما با تعداد زیادی از واژگان آشنا باشید و البته آنها را در گفتگوهای روزانه خود بهکار ببرید، به راحتی میتوانید یک سخنرانی جذاب و روان و بدون مکث را ارائه دهید.
۶_ گاهی تند و گاهی آرام صحبت کنید
همانطور که قبلا هم گفته شد یکنواخت سخن گفتن، مخاطب را خسته کرده و او را از ادامه گوش دادن به صحبتهای شما باز میدارد.
بنابراین لازم است که در هنگام صحبت کردن گاهی تند صحبت کنید، البته نه آنقدر که تمرکز خود را از دست بدهید و موجب اضطراب شما شود و گاهی برای تاکید بر روی جمله یا موضوعی خاص، مکث کنید.
کنترل سرعت صحبت کردن، از تکنیکهای سخنوری و فنبیان قوی است و توجه مخاطب را به شما جلب میکند، به این ترتیب شما میتوانید یک سخنرانی جذاب ارائه دهید.
۷_ اعتماد به نفس داشته باشید
داشتن اعتماد به نفس، قوی و محکم بودن سخنران را نشان میدهد، برای افزایش اعتماد به نفس راههای زیادی وجود دارد، به طور مثال، بالا بردن سطح اطلاعات، صحبت کردن در جمع دوستان، ورزش کردن و …
استفاده از زبان بدن در هنگام سخنرانی، اعتماد به نفستان را بالا میبرد، به طور مثال میتوانید به جای نشستن روی صندلی که حالت سرد و انفعالی بودن را به شما میدهد، بایستید و در حالی که روی استیج قدم میزنید، با مخاطبین صحبت کنید.
بیشک، بالا بودن اعتماد به نفس یکی از مهمترین تکنیکهای فنبیان قوی و قدرت سخنوری است و امکان ارائه یک سخنرانی جذاب و شنیدنی را برای شما فراهم میکند.
۸_ آب بنوشید
قبل از شروع سخنرانی مقداری آب بنوشید تا دهانتان خشک نباشد و شما را مضطرب نکند، مقداری آب نیز روی میز قرار دهید تا در فواصل بین سخنرانی بتوانید مقداری از آن بنوشید و آرام شوید.
۹_ تصویرسازی کنید
هرکاری که موجب شود مخاطب، مطلب شما را بهتر و دقیقتر درک کند، به جذابیت سخنرانی میافزاید، تصویرسازی یکی از این روشها است که لازمه ارائه یک سخنرانی جذاب است.
بنابراین سعی کنید به جای اینکه با استفاده از کلمهها و جملات دشوار، درک مطلب را برای مخاطب سخت کنید از مثالهای ساده و قابل فهم استفاده کنید.
این مثال زدن و تصویرسازی موجب جلب توجه مخاطب شده و قدرت سخنوری و فنبیان شما را افزایش میدهد.
۱۰_ از مخاطب قدردانی کنید
برای داشتن یک سخنرانی جذاب به این نکته توجه کنید که مخاطبین شما مهمترین عواملی هستند که سبب به وجود آمدن، برنامه و سخنرانی شدهاند.
پس در ابتدای سخنرانی از مخاطبین بهخاطر اینکه وقت با ارزش خود را در اختیار شما قرار دادهاند تشکر کنید و سعی کنید با ارائه مطالبی که بتواند به میزان دانش آنها بیافزاید، برای این افراد ارزش زیادی قائل شوید.
فراموش نکنید که روشهای زیادی برای بالا بردن شیوایی بیان، قدرت سخنوری و فنبیان وجود دارد که با رعایت این موارد میتوانید یک سخنرانی جذاب و شنیدنی را ارائه دهید و از آن لذت ببرید.
مقالات خواندنی: