در این مقاله، ما 18 روش را به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید در محیط کار روابطتان را بهبود ببخشید و کارآمدتر باشید.
1- شنونده خوبی باشید
اولین گام برای برقراری ارتباط موثر در محیط کار این است که بدانید شما یک گیرنده پیام هستید و به آنتن خوب احتیاج دارید. در واقع، دو آنتن خوب-گوشهایتان- را دارید و باید دو برابر بیشتر از فرستندهتان –دهان- از آنها استفاده کنید.
2- شایعات را منتقل نکنید
دومین گام برای داشتن ارتباط موثر در محیط کار این است که شایعات را منتقل نسازید. شایعات، جدا از مخرب بودن، حواستان را از کار پرت کرده و زمانتان را هدر میدهد.

3- با صدای آرام صحبت کنید
رسانههای اجتماعی به ما میآموزند که وقتی همه فریاد میزنند، صدای آرام و بی صدا، رساتر به گوش میرسد و افراد در پی توجه به آن سر خود را برمیگردانند. بنابراین سومین گام برای ایجاد ارتباط موثر در محیط کار این است که، حتی اگر وسوسه شدید، هرگز صدای خود را بلند نکنید
4- برای هر کاری که دیگران برایتان انجام میدهند، تشکر کنید
افرادی که احساس ارزشمندی نمیکنند شنوندههای بدی هستند. آنها ارزشی برای وقت خود و شما قائل نیستند. اما هنگامی که یک فرد احساس ارزشمندی درونی دارد، این پیام ارزشمندی را به مخاطب خود منتقل میکند و با اشتیاق گوش میدهد. چهارمین گام برای برقراری ارتباط موثر در محیط کار، ستایش بهجا است، که زمینه خوب گوش دادن را در شنونده ایجاد میکند.
5- راستگو و بااخلاق باشید
مردم از تعامل با سیاستمداران، حقوقدانان، چندان استقبال نمیکنند چرا که این افراد سعی میکنند به زبان سیاست با مردم صحبت کنند، که صحیح نیست. پنجمین راه برقراری ارتباط موثر در محیط کار این است که صادق و با اخلاق باشید و اعتماد دیگران را جلب کنید.
6- هرگز از کلمات توهینآمیز استفاده نکنید
مهم نیست که حرفهای فردی چه اندازه اهانتآمیز باشد، ششمین قدم در برقراری ارتباط موثر در محیط کار این است که ذهن و دهان خود را فیلتر کنید تا اطرافیان مشتاقانه به آنچه میگویید گوش کنند.
7- اخلاق کاری خوبی داشته باشید
هفتمین گام برای برقراری ارتباط موثر در محیط کار این است که مسئول باشید، سخت کار کنید و مایل به اضافهکاری باشید و به همکارانتان که نیاز دارند، کمک کنید.
8- با دیگران منصفانه رفتار کنید
اگر شما با دیگران به طور مساوی و به عدالت رفتار کنید، آنها این را درک کرده و بهخوبی به حرفهایتان توجه میکنند. پس هشتمین گام برای برقراری ارتباط موثر در محیط کار این است که با دیگران باانصاف رفتار کنید.
9- شاد باشید و با همه با مهربانی رفتار کنید
چند ساعت در روز دوست دارید پای حرف یک فرد بداخلاق یا خشن بنشینید؟ به احتمال زیاد اصلا دوست ندارید با چنین فردی صحبت کنید. پس شاد، حامی و کمککننده باشید. این نهمین گام برقراری ارتباط موثر در محیط کار است.
10- آرام باشید و استرس نداشته باشید
قطعا یکی از سختترین کارها کنترل استرس است، اما همیشه جواب میدهد. همه ما بارها دیدهایم، افسران پلیس در سختترین و بحرانیترین شرایط، خونسردی خود را حفظ میکنند و در درگیریها، بهترین واکنش را نشان داده و شرایط را کنترل میکنند. وقتی شما بتوانید در ارتباط با دیگران، خود را کنترل کنید، دیگران نیز همین کار را خواهند کرد.
11- مودب و دوستانه رفتار کنید
دفعه بعد که پشت تلفن با یک نماینده پشتیبانی مشتری خسته، صحبت میکنید، تا حد امکان خوشحال، دوستانه و مودب باشید. با این کار صدای آنها را تغییر مییابد و با خوشحالی به شما پاسخ میگویند. حالا تصور کنید، در یک دیدار چهره به چهره، این کار چقدر موثر عمل می کند.
12- در ارتباط درگیر باشید
درگیرشدن به معنای جلبتوجه یا تلاش شخص یا اشخاص است. لازمه این کار این است که کمی از دایره خود خارج شوید، تا بتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. وقتی این کار را کردید، توجه آنها را به خود جلب میکنید.
13- زمانتان را هدر ندهید
همه ما با محدودیت زمانی مواجه هستیم. کسی دوست ندارد زمانش را بیهوده از دست بدهد. سیزدهمین گام برای برقراری ارتباط موثر در محیط کار این است که بدانید که چه چیزی را باید بگویید. حرف خود را بزنید، سپس به دیگران اجازه صحبت دهید تا افراد حس نکنند زمانشان را در گفتگو با شما از دست میدهند.
14- به آرامی صحبت کنید و از کلمات پیچیده استفاده نکنید
سریع صحبت کردن باعث میشود، معنای جملاتتان درک نشود. استفاده از اصطلاحات غیر ضروری و پیچیده نیز، باعث نامفهوم شدن پیامتان میشود. پس آرام و ساده صحبت کنید.
15- برای دیگران بیش از خودتان نگران باشید
نگرش “همه چیز در مورد من” یک راه غلط برای ارتباط برقراری ارتباط با دیگران است زیرا همه چیز برای شما نیست. این در مورد همکاران، تیمها، ادارات و شرکتهای بزرگ نیز صدق میکند.
16- فروتن و بخشنده باشید
قانون طلایی ارتباطات، بدون فروتنی و تفاهم قابل اجرا نیست .هرگز از رفتار انسانیتان شرمنده نباشید. اگر جایگاهها عوض شود، خواهید دید، به همان اندازه که دوست دارید دیگران در مورد شما بخشنده باشند، باید در هنگام برقراری ارتباط با رئیس خود، هم تیمی ها و کارمندان خود بخشنده باشید و انسانی رفتار کنید.
17- محل کار خود را تمیز و مرتب نگه دارید
شریک زندگی من، مرتب نبود اما یک نابغه بود، بنابراین با اینکه همیشه دفتری درهم و برهم داشت بقیه به حرف او گوش میدادند. افراد وقتی به حرفهای شما توجه میکنند که محیط اطرافتان مرتب و سازمانیافته باشد. مگر اینکه یک نابغه باشید.
18- به بهداشت شخصی خود رسیدگی کنید
ناگفته پیدا است که در قرن بیست و یکم، بهداشت فردی یک مزیت کمکی برای تعامل اجتماعی است. در صورت عدم وجود آن، اشخاص دیگر – صرف نظر از اینکه آنها گوینده یا شنونده هستند – دلایل زیادی برای گوش ندادن و مشارکت نکردن در بحث با شما دارد.
سخن پایانی:
داشتن ارتباط موثر در محیط کار، فراتر از حرفهایی است که میگویید. با طرز فکر و نگرش درست، نشان میدهید که مهارتهای ارتباطی لازم برای کار با افراد تیم را دارید. اکنون این 18 روش فوق را در محل کار خود تمرین کنید و شروع به بهبود مهارتهای ارتباطی خود در محل کار کنید!