شرکت در تست مجریگری کودکان میتواند نقطه آغازی برای شکوفایی استعداد فن بیان آنها باشد.
فن بیان خوب مثل شاه کلیدی میماند که هر قفلی را باز میکند. اغلب افراد موفق، سخنوران ماهری هستند و از این مهارت ارزشمند، برای دستیابی به اهدافشان به نحو احسن بهره میگیرند. تقویت فن بیان، یکی از مهمترین ابعاد توسعه فردی محسوب میشود. خوشبختانه امروز بسیاری از والدین، به اهمیت این موضوع درباره فرزندانشان پی بردهاند. آنها میدانند که بهبود قدرت سخنوری کودکان، نهتنها در بهتر حرف زدن کمکشان میکند، بلکه نوعی جسارت را در آنها به وجود میآورد. جسارتی که به آنها در انجام کارهای بزرگ یاری میرساند. قدرت اجرا و سخنرانی در جمع از ضروریترین مهارتهایی هستند که والدین باید پرورش آنها را در کودکان جدی بگیرند. چراکه این مهارتها بعدها میتوانند به ارکان موفقیت کودک در زندگی کاری و تحصیلی تبدیل شوند.
اهمیت تقویت فن بیان در دوران کودکی
هیچکس از بدو تولد و بهطور مادرزاد، سخنور متولد نمیشود. البته برخی افراد از همان دوران کودکی، استعداد خاصی را در حوزه فن بیان از خود نشان میدهند. ولی سخنوری بیش از آنکه موهبتی ذاتی باشد، یک مهارت قابل اکتساب است. اکتسابی بودن این مهارت باعث میشود که فارغ از تفاوت در استعداد، همه قادر به پیشرفت در این مسیر باشند.
فن بیان ضعیف افراد به این دلیل است که مهارت سخنوری آنها هرگز آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته است. درست مثل شخصیت، بخش عمدهای از ساختار و شالودهی فن بیان نیز در دوران کودکی شکل میگیرد. به همین دلیل دوران کودکی، بهترین زمان برای کشف استعدادهای کلامی و تقویت مهارت فن بیان است. مدرسه سخن با برگزاری تست مجریگری کودکان، فرصتی عالی را برای کشف و تقویت این مهارت در فرزندان شما فراهم کرده است. فرصتی که میتوانند استعدادها و توانمندیهای ذاتی خود را در عرصه کلام و اجرا به منصه ظهور برسانند.
چرا باید به مهارت فن بیان کودکان توجه کنیم؟
ارتباط، ستون شکلگیری یک جامعه است. افراد از طریق ارتباط با سایر اعضای جامعه تعامل برقرار میکنند. در سایه این تعامل آنها میتوانند بر تصمیمگیریها تأثیر بگذارند و زمینه لازم برای اِعمال تغییرات را فراهم کنند. کلام، اصلیترین ابزار ارتباطی انسان است. آدمی از طریق کلام، افکار و ایدههایش را بیان و ابراز میکند؛ به همین دلیل هر چقدر بیانِ کلامی قویتری داشته باشد، بهتر قادر به انتقال مقاصدش خواهد بود. این همان هنری است که تحت عنوان سخنوری یا فن بیان شناخته میشود.
همانطور که گفته شد، دوران کودکی مقطعی حیاتی در شکلگیری مهارت فن بیان انسان است. درحالیکه برخی کودکان، بهطور ذاتی مهارت خوبی در این زمینه دارند، اغلب آنها از حرف زدن در جمع میترسند. تقویت فن بیان کودکان مزایای بیشماری دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
- بهبود مهارتهای ارتباطی و تعاملی
- افزایش اعتمادبهنفس و عزتنفس
- بهبود قدرت متقاعدسازی
- ارتقای مهارت مذاکره
با گذر از دوران کودکی، برقراری ارتباط با جامعه به موضوعی مهم تبدیل میشود. متأسفانه درصد عمدهای از افراد، مهارت خوبی در زمینه فن بیان و برقراری ارتباط ندارند. به همین دلیل ارتقای این مهارت در دوران کودکی، بهترین راه برای جلوگیری از بروز ضعف فن بیان است.
تست مجریگری کودکان در مدرسه سخن چگونه انجام میشود؟
برخی کودکان در همان سالهای نخستِ رشد، استعداد زیادی در اجرا و سخنوری دارند. به همین دلیل، مستعد این هستند که بهطور حرفهای وارد عرصه اجرا شوند. این کودکان میتوانند با تقویت فن بیان و پرورش پتانسیلهایشان، اجرا را بهعنوان یک شغل در آینده انتخاب کنند. شغلی که علاوه بر پرستیژ و اعتبار اجتماعی، از نظر درآمد هم میتواند یک انتخاب ایدهآل باشد.
همانطور که احتمالاً میدانید یکی از رسالتهای مدرسه سخن، کشف و پرورش استعدادهای عرصه سخنوری ایران است. تست مجریگری کودکان نیز خدمتی در راستای انجام همین رسالت است. در این تست، مهارتهای اجرا و فن بیان کودکان مورد سنجش قرار گرفته و بازخوردهای لازم به آنها ارائه میشود. ارزیابی عملکرد کودکان در مدرسه سخن، توسط چهرههای شاخص و ماندگار عرصه سخنوری مانند دکتر فریبا علومی یزدی انجام میپذیرد. این ارزیابیِ تخصصی، علاوه بر شناسایی نقاط ضعف و قوت کودک، ترسیمِ مسیری واضح را برای پیشرفت او امکانپذیر میسازد.
بهعنوان مثال، ممکن است کودک شما از نظر اعتمادبهنفس یا تکنیک سخنوری عملکرد خوبی داشته باشد؛ ولی زبان بدن او برای انتقال بهتر پیام به مخاطبان با سطح ایدهآل فاصله داشته باشد. اساتید مدرسه سخن با کشف این زمینههای بهبود، مهارت کودک را در حوزه اجرا مرحله به مرحله ارتقا میدهند. این بهبود میتواند از طریق انجام تمرینها و تکنیکهای خاص یا شرکت در دورههای آموزش فن بیان صورت گیرد. اساتید ما با استناد به بینش و تجربه خود، هر آنچه را که برای پیشرفت کودک مفید بدانند با والدین در میان میگذارند؛ و در آخر، والدین هستند که تصمیم نهایی را میگیرند. مدتزمان تست مجریگری کودکان 20 دقیقه بوده که در طول این مدت از مهارتهای ارتباطی، اجرا و سخنوری کودک ارزیابی جامع و همهجانبهای به عمل میآید.
تست مجریگری کودکان فقط مخصوص علاقهمندان به عرصه اجرا نیست!
شاید فکر کنید که فقط کودکان مستعد و علاقهمندان عرصه اجرا میتوانند در تست مجریگری کودکان مدرسه سخن شرکت کنند. ولی اینطور نیست. شرکت در چنین تستهایی برای کودکانی که قصد دارند بهطور حرفهای وارد عرصه اجرا شوند، از نان شب هم واجبتر است! ولی برای حضور کودکان دیگر هم در این تست دلایل و مزایای زیادی را میتوان برشمرد. یادمان نرود که اجرا صرفاً به قاب تلویزیون یا جعبه رادیو محدود نمیشود. زندگی پر از اتفاقاتی است که هر کدام از آنها را میتوان به یک صحنه اجرا تشبیه کرد. صحنهای که ایجاب میکند فرد درست مثل یک مُجری، به مدیریت شرایط بپردازد.
باید پذیرفت که تصور زندگی موفق در دنیای امروز بدون داشتن مهارتهای کلامی و تعاملی، غیرممکن به نظر میرسد. افرادی که فن بیان ضعیفی دارند، مثل سربازانی میمانند که با خشابهای خالی رهسپار میدان نبرد میشوند. پس چه خوب است که از همان دوران کودکی، پتانسیلهای کلامی کودکان را شکوفا کنیم تا با بهرهگیری از این سلاحِ همهمنظوره زندگی بهتری داشته باشند.
کودکان را به مدرسه سخن بیاورید!
آیا کودکتان استعداد سخنوری خوبی دارد و به مجریگری علاقهمند است؟ در این صورت این استعداد و پتانسیل باید در مسیر درستی هدایت شود. امری که از طریق آموزش مجریگری برای کودکان میسر میگردد. شاید هم فارغ از بحث اجرا، صرفاً خواهان بهبود مهارت فن بیان کودکتان باشید. فرقی نمیکند. تست مجریگری کودکان، نقطه شروعی خوبی برای آغاز این مسیر است. پس از شما دعوت میکنیم که عضو جدیدی از خانواده بزرگ مدرسه سخن باشید.