شرکت در جشنواره سعدی 1402 چه مزایای برای هنرجویان سخنوری دارد؟
بسیاری از علاقهمندان عرصه سخنوری، بیصبرانه در انتظار آغاز جشنواره سعدی 1402 هستند. جشنوارهای که یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی و ادبی کشور در حوزه سخن، فن بیان و اجراست و هر سال توجه زیادی را به خود جلب میکند.
اگر با جشنواره ملی سعدی آشنا باشید، حتماً میدانید که شاخصترین سخنوران و مُجریان کشور در آن حضور مییابند. بااینحال، حضور در این جشنواره برای هنرجویان و بهطور کلی عاشقان حوزه سخن و اجرا معنای دیگری دارد. آنها با شرکت در جشنواره درواقع با یک تیر چند نشان میزنند و بهطور همزمان از مزایای ارزشمند زیادی بهرهمند میشوند. اگر شما هم جزء همین دسته از افراد هستید، تا انتهای این مطلب با مدرسه سخن همراه باشید.
مزایای شرکت در جشنواره سعدی 1402 برای هنرجویان و علاقهمندان
مزایای شرکت در جشنواره سعدی 1402 برای هنرجویان و علاقهمندان عرصههای اجرا و فن بیان را میتوان در محورهای مختلفی مورد بررسی قرار داد. در این خصوص، 4 محور اهمیت بیشتری دارند که در ادامه آنها را معرفی و تشریح میکنیم.
1. کسب فرصتی طلایی برای نمایش توانمندیها
اساتید و صاحبنظران حوزههای اجرا و سخنوری، متفقالقول بر این باور هستند که جشنواره سعدی، یک ویترین منحصربهفرد برای ظهور استعدادهای نامکشوف است. ویترینی که فرصتی طلایی را در اختیار هنرجویان قرار میدهد تا روی صحنه بدرخشند و به قول معروف، خودی نشان دهند.
جشنواره ملی سعدی، بخشهای مختلفی دارد که بیتردید هیجانانگیزترین بخش آن، مسابقات است. مسابقات مجری گری و سخنوری، عرصهای داغ را برای رقابت هنرجویانی که از اقصی نقاط ایران آمدهاند، فراهم میکنند تا بتوانند توانمندیهایشان را به منصه ظهور برسانند. ماهیت رقابت، توانمندی شرکتکنندگان در جشنواره را ملموستر میکند و اجازه میدهد استعدادهای برتر بتوانند خود را از سایرین متمایز کنند.
قرار گرفتن در مقابل دیدگان نکتهسنج بهترین اساتید کلام و اجرای کشور که بهعنوان داور مسابقات ایفای نقش میکنند، فرصتی است که هنرجویان مستعد و باپشتکار بهسادگی آن را از دست نمیدهند. البته تنها نقش این عزیزان در جشنواره، لزوماً داوری کردن نیست؛ هر یک از این اساتید، استعدادیابهای بالقوهای هستند که به لطف جایگاه و شبکه گستردهای که دارند، میتوانند مسیر رشد و پیشرفت را برای هنرجویان مستعد هموار کنند.
جالب است بدانید بسیاری از چهرههای سرشناس کلام و اجرا، روزگاری کودکان یا نوجوانان ناشناس و جویای نامی بودهاند که از دل رویدادهایی مانند همین جشنواره سعدی به جرگه بزرگان صاحب سبک پیوستهاند.
2. کسب تجربه در بالاترین سطح
حضور در صحنهی جشنواره سعدی 1402 و فرصت اجرا در برابر اساتید سخنوری، یک چالش بسیار هیجانانگیز است. چالشی که هر ثانیه آن کولهبار تجربیات هنرجویان گرامی را سنگینتر میکند. طی مدت اجرای هنرجویان روی صحنه جشنواره، نگاه اهالی فن روی آنها متمرکز است و این توجه ویژه، افقهای جدیدی را در زندگی حرفهای آنها پدیدار میکند.
فرقی ندارد که هنرجو در کدام یک از بخشهای جشنواره حضور دارد. حتی اگر ماهیت یک بخش خاص، چندان رقابتی نباشد باز هم این کلام و هنر فن بیان است که حرف اول و آخر را میزند و فرد را از دیگران متمایز میسازد.
شرکت در جشنواره سعدی 1402، میدانی برای گذاردن مهارتها و میزان اعتمادبهنفس هنرجویان به بوتهی آزمون است. حضور در این رویداد بزرگ، حتی کمتجربهترین هنرجویان را به پختگی و بینشی متفاوت میرساند. بینشی که میتواند چراغ راه آینده و ادامه مسیرشان باشد و آنها را به سرمنزل مقصود که همان تحقق اهداف حرفهای در حوزه اجرا و فن بیان است، رهنمون سازد.
3. الگوبرداری و یادگیری از بهترینها
دعوت از اساتید کلام و اجرا برای سخنرانی، از مهمترین و جذابترین بخشهای جشنواره ملی سعدی است. این اساتید یا بهعنوان دستاندرکار برگزاری جشنواره و یا بهعنوان میهمانان مدعو پشت تریبون قرار میگیرند و دقایقی با مخاطبان حاضر در سالن صحبت میکنند.
هنرجویان زیرک، فرصت گوش دادن به صحبتهای این اساتید را مغتنم میشمارند. آنها بهخوبی میدانند که سخنرانی اساتید کلام و اجرا، برای آنها نه صرفاً یک سخنرانی بلکه یک کلاس درس ارزشمند است. سبک سخنوری این اساتید گرانقدر، بهعنوان بخشی جداییناپذیر از وجودشان در همان نطق چنددقیقهای، در کلام و رفتارشان متجلی میشود و این فرصتی بینظیر برای یاد گرفتن از آنهاست.
سبک سخنوری یا اجرا، ساختار و شکل ارائهی محتوا، زبان بدن، تکنیکهای فن بیان، آرایههای کلامی و همینطور جملات، اصطلاحات و واژگانی که اساتید حین صحبت کردن از آنها استفاده میکنند، همه و همه میتوانند عناصر جدید و ارزشمندی را به آموزههای قبلی هنرجویان اضافه کنند.
علاوه بر این و فارغ از بحث آموزش، صرفاً مشاهده چهرههای برجسته کلام و اجرا برای بسیاری از هنرجویان و علاقهمندان یک منبع الهام قدرتمند است. منبع الهامی که اراده، جدیت و انگیزه آنها را برای رسیدن به جایگاههای مشابه در آینده به شکل محسوسی تقویت میکند.
4. شبکهسازی و برقراری ارتباطات حرفهای
امروز اهمیت شبکهسازی بهعنوان یک فرایند انسانی و اجتماعی، در همه حوزهها و زمینههای حرفهای به اثبات رسیده و حوزههایی مانند اجرا و فن بیان هم از قاعده مستثنا نیستند.
شرکت در جشنواره سعدی 1402، زمینهای را برای هنرجویان فراهم مینماید تا با افرادی که علایق و دغدغههای مشترکی دارند، ارتباط و تعامل نزدیک و مؤثری برقرار کنند. این تعاملات بهعنوان پیشنیاز شبکهسازی، میتوانند نقطه شروعی برای آغاز یک مسیر حرفهای جدید برای آنها باشد. بهعنوان مثال، کم نبودهاند افرادی که در ابتدا صرفاً بهعنوان تماشاگر در جشنواره حضورداشتهاند؛ ولی این تعاملات آنها را تشویق کرده که ترسها و تردیدها را کنار بگذارند و برای شکوفایی استعدادهایشان وارد میدان عمل شوند و اتفاقاً به نتایجی باورنکردنی دست یابند.
ارتباط نزدیک و مستقیم با اساتید و چهرههای جریان ساز و همینطور تعامل با هنرجویان دیگر، هنرجو را به جهان بزرگتری وارد میکند و زوایای جدیدی از مسیر را به او نشان میدهد. گفتگو کردن، تبادل نظر و بهطور کلی هر شکلی از ارتباط (اعم از یک طرفه یا دو طرفه) با حاضران در جشنواره سعدی، بلوغ و بینش متفاوتی را برای هنرجویان به ارمغان میآورد که آنها را از نظر حرفهای به سطح بالاتری ارتقا میدهد.
جای شما در جشنواره سعدی 1402 خالی نباشد…!
جشنواره سعدی 1402، دوازدهمین دوره جشنواره ملی سعدی است که همچون همیشه در اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. اینکه حاضران در جشنواره، دلایل و انگیزههای متفاوتی برای شرکت در این رویداد داشته باشند، عجیب و دور از ذهن نیست. ولی همه آنها در یک نکته اشتراک دارند و آن علاقهی گسست ناپذیرشان به هنر جذاب فن بیان و اجراست. اگر شما هم از علاقهمندان سرسخت این عرصهها هستید، فرصت حضور در این جشنواره فاخر و بزرگ فرهنگی- ادبی را بهآسانی از دست ندهید.