آفرید از گل و آیینه و لبخند تو را | سپس از عطرِ نفسهای خود آکند تو را
مصحفِ رازی و در صبحِ نخستینِ جهان | بر افق با قلمِ نور نوشتند تو را
بشر و اینهمه آیینگی و شفّافی؟ | از چه خاکی مگر ای پاک، سرشتند تو را؟
گسترش یافت، افق تا افق، آن زیبایی | وقتیای آینهی حُسن! شکستند تو را
آسمان هرچه بلا بود نثارِ تو نمود | دید با این همه، دریادل و خرسند تو را
یازده سرخگل و سبزیِ هستی از توست | گر فدک نیست، درختان همه هستند تو را
همه او هستی و لال است زبانم، لال است | میستاید به زبانِ تو خداوند تو را
به نام خداوند خالق تمام زیباییها و خداوند خالق زهرا
تسلیت عرض میکنم ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را خدمت حضار گرامی. امیداورم که خداوند منان ما را به لطف کرامت و حرمت صدیقهی شهیده در سایهی الطاف نورانی خود حفظ کند و توفیق دهد که لیاقت خادمی این خاندان طاهر را داشته باشیم.
کاش عمر کوتاه بندهی حقیر کفاف بیان خوبیها و کرامات بانوی طاهرهی اسلام، حضرت فاطمهی زهرا علیها السلام رو میداد. لیکن باید آنچه در توان دارم اجرا کنم تا شاید بتوانم ذرهای شکر نعمت بزرگ شیعهی اهل بیت بودن را به جای بیاورم.
یکی از کلماتی که همیشه با محبت، عشق و از خود گذشتگی همراه است، کلمهی مادر است و چقدر زیبا که حضرت زهرا از همان کودکی پس از وفات مادر خود، حضرت خدیجه سلام الله علیها، آن چنان به پدر گرامی خود عشق ورزید و از او مراقبت کرد کهام ابیها خوانده شد. گویی که محبت و عشق این بانوی عظیم الشان از همان ابتدا با مرحمی بر زخم پیامبر بودن آغاز شد و بعدها با همراهی علی ابن ابیطالب علیه السلام و تربیت فرزندانی چون ریحانتان جنت، حسن و حسین علیهما السلام ادامه یافت تا اینکه قومی ظالم و جاهل باعث شهادت این بانوی گرامی شدند.
بهترین خدمتی که میتوانیم در حق حضرت زهرا انجام بدیم این هست که ایشون رو الگوی خودمون قرار بدیم و سعی کنیم با فاطمی شدن، شیعهی این بانوی عالیقدر بودن رو به جا بیاریم. اجازه بدید چند مورد از این کرامات اخلاقی رو خدمت شما بزرگواران عرض کنم.
اولین مورد ایثار و درک بالای حضرت هستش.
از خود گذشتگی یکی از چیزهایی هست که در زندگی زناشویی اهمیت بالایی داره و اگر زوجین نسبت به همدیگه از خود گذشتگی نداشته باشند زندگی اونها دچار مشکل خواهد شد. روایت شده که روزی حضرت علی علیه السلام صبح گرسنه بودن و از حضرت خواستن که براشون غذایی آماده کنه. حضرت زهرا فرمودن دو روز هست که در خانه چیزی برای خوردن نداریم و تنها چیزی که داشتیم خوراکی بوده که بدون اینکه خودم بخورم خدمت شما آوردم. وقتی هم که حضرت علی دلیل این کار رو پرسیدن، حضرت زهرا گفتن که خجالت کشیدم که شما رو به کاری وادار کنم که توانش رو نداشتید. ما هم باید نسبت به شریک زندگی خودمون و توانایی هاش درک داشته باشیم و از خودگذشتگی نشون بدیم تا زندگی خوبی داشته باشیم. همسر خودمون رو برای چشم و هم چشمی مجبور به کاری نکنیم که در توانش نباشه و فردا به مشکل بخوره. این برای هر دو زوج هست و نباید صرفاً از طرف خانم باشه.
باید دقت داشت که اگر ما یک از خود گذشتگیهایی رو داریم از خودمون نشون میدیم و انتظار داریم که همسر ما، شرایط ما رو درک کنه و کمتر انتظار داشته باشه باید همین حالت رو برای همسرمون هم تصور کنیم. زمانی که هنوز زندگی زیر یک سقف صورت نگرفته، شناختهای کمتری داریم از هم و باید فکر کنیم که شریک آیندهی ما هم دارای مشکلاتی هست و شرایط براش دشواره.
دوم اینکه برای فرزندان خود الگوی خوبی باشیم
یکی از چیزهایی که خیلی از حضرت گفته شده این هست که بقیه رو نسبت به خودشون مقدم میدونستن. مثالش هم شبی هست که در دعاهای خودشون مدام اسم همسایگان رو میگفتن و براشون دعای خیر میکردن. صبح که حضرت حسن علیه السلام از مادرشون پرسیدن که چرا مدام برای بقیه دعا کردید و برای خودمان دعا نکردید حضرت زهرا فرمودن که اول برای همسایگان و بعد برای خود.
حضرت زهرا به هنگام بازی با کودکانشون هم سعی میکردن فضایل اخلاقی رو بهشون بگن و انتقال بدن. مثلاً یک روز که در حال بازی با حسنین بودن بهشون مدام در مورد ظلم ستیزی و حق طلبی نکاتی رو گوشزد میکردن. در کنار گفتن این خوبیهای اخلاقی باید خودمون هم اجرا کنیم تا برای فرزندان خودمون الگو باشیم. مثلاً زمانی که فرزند شما در منزل خطایی میکنه بهش این اجازه رو بدید که از خودش دفاع کنه و بگه که چرا این کار رو انجام داده. بگذارید که فرزندتون صحبت کنه و اگر حق داشت ازش معذرت خواهی کنید. این شیوه باعث میشه که فرزند شما در جامعه هم بتونه حق خودش رو بگیره و تو سری خور نباشه.
مورد سوم و اخری که می خوام خدمتتون عرض کنم عدم وابستگی به مال دنیاست.
میل و علاقهی شدید به دنیا باعث میشه که انسان برای رسیدن به خواستههای مالی هرکاری بکنه. نه اینکه تلاش نکنیم زندگی بهتری داشته باشیم، ماشین خوبی داشته باشیم، منزل خوبی داشته باشیم، رفاه بیشتری داشته باشیم، نه. اینها باید باید باشه ولی نباید داستان این هست که نباید برای رسیدن به اونها از هر روشی پیش رفت. حضرت زهرا دختر گرامی پیامبر بودند و میتوانستند بهترین لباسها و بهترین امکانات را داشته باشند ولی از جایگاه اجتماعی خود سو استفاده نمیکردند. حتی چیزهایی که از حلالترین راهها به دست آورده بودند انفاق میکردند.
زمانی دو دستبند نفره و یک گردنبند و دو گوشواره داشتند و زمانی که پیامبر میبینند حضرت این اموال رو دارند با ناراحتی از منزل حضرت زهرا خارج میشن. حضرت زهرا که متوجه میشن پیامبر به خاطر این زیورآلات ناراحت شدند اونهارو برای پیامبر میفرستن تا در راه خدا صرف کنن. پیامبر هم اونجا فرمودن: «آنچه را خواستم انجام داد. پدرش به فردایش باد.» این مورد یکی از دفعاتی هست که حضرت زهرا نشون دادن هیچ وابستگی به این دنیا ندارن.
در انتها وفات این بانوی گرامی رو مجددا تسلیت عرض میکنم و از خدای بزرگ می خوام که به ما توفیق بده ذرهای هم که شده زهرایی بشیم تا بتونیم لیاقت شیعهی اهل بیت و صدیقهی شهیده بودن رو داشته باشیم.
صلوات بر محمد و آل محمد