فن بیان در کسبوکار، سلاح مخفی مدیران استارتآپ است. برای اینکه یک کارآفرین موفق باشید، باید مهارتهای مختلفی را در خودتان پرورش دهید. شکی نیست که دانش و ایده، مهمترین لازمههای کارآفرینی هستند. اما این دو مورد، برای موفقیت یک کسبوکار لزوماً کافی نخواهند بود. مدیران استارتآپ و کارآفرینان باید به مهارتهای نرم نیز توجه ویژهای نشان دهند. مهارتهایی که قدرت فن بیان، یکی از مهمترین آنهاست. تجربه نشان داده که شرکت در دورههای آموزش سخنرانی و فن بیان، بهترین راه برای تقویت مهارت کلامی مدیران است.
دلایل اهمیت فن بیان در کسبوکار چیست؟
واقعاً چرا فن بیان اخیراً تا این حد در فضای بیزینس مورد توجه قرار میگیرد؟ چه دلایلی برخورداری از این مهارت را برای مدیران استارتآپ به یک ضرورت تبدیل میکنند؟ در ادامه با معرفی و تشریح 4 دلیل اساسی به این سؤالات مهم جواب میدهیم.
1. مدیر استارتآپ باید یک مذاکرهکنندهی همهفنحریف باشد
اکثر کارآفرینان یا مدیران استارتآپ، نخستین خشتهای کسبوکار را بهتنهایی روی هم میگذارند. آنها معمولاً در آغاز راه کسی را در کنار خود نمیبینند. بنابراین راهی جز این ندارند که انجام صفر تا صد امور را خودشان بر عهده بگیرند.
راهاندازی یک کسبوکار، مستلزم فراهم کردن مجموعهای از مقدمات است. در این میان تهیه دفتر کار، خرید تجهیزات، پیگیری روال قانونی و جذب نیروی انسانی مهمترین بخشهای کار هستند. انجام این مراحل به معنای آن است که کارآفرین باید خود را برای چند مذاکره اساسی آماده کند.
داشتن فن بیان در کسبوکار میتواند دستیابی به نتایج هر چه مطلوبتر از این مذاکرات را آسان کند. مثلاً به لطف فن بیان میتوانید برای اجاره دفتر کار یا خرید تجهیزات، با طرفهای مذاکره روی شرایط بهتری به توافق برسید. بهطور مشابه، بیان جذاب مدیر استارتآپ میتواند از نگاه متقاضیان شغلی، دلیل خوبی برای همراهی کردن باشد. علاوه بر این، فن بیان قوی در بسیاری مواقع میتواند متصدیان دستگاههای قانونی را نیز برای رسیدگی سریعتر به امور کسبوکارتان مجاب کند. به طور خلاصه، وقتی خوب حرف زدن را بلد باشید، کارتان در هر زمینه ای آسان تر پیش می رود!
همانطور که میبینیم، داشتن فن بیان در کسبوکار از مدیر استارتآپ یک فرد همهفنحریف میسازد. فردی که میتواند در هر مذاکرهای، کفه ترازو را به نفع کسبوکارش سنگین کند!
2. مدیر استارتآپ باید در جلب رضایت سرمایهگذاران موفق باشد
با وجود اینکه جذب سرمایه نیز یکی از مهمترین مراحل راهاندازی استارتآپ محسوب میشود، اما به دلیل اهمیتش، تیتر جداگانهای برای آن در نظر گرفتیم.
بسیاری از کارآفرینان یا مدیران استارتآپ در ابتدای راه، با محدودیتهای مالی زیادی روبرو هستند. اغلب آنها به قول معروف آه در بساط ندارند! به همین علت یکی از شروط موفقیت استارتآپ، جذب سرمایه کافی برای راهاندازی و فعالیت آن است. کارآفرینان برای جذب این سرمایه باید نظر مساعد سرمایهگذاران خطرپذیر را برای سرمایهگذاری روی استارتآپشان جلب کنند. سرمایهگذاران دقیق و نکتهسنجی که مو را از ماست میکشند و قانع کردنشان اصلاً کار سادهای نیست!
داشتن بیزینس پلن خوب و حرفهای، یکی از شروط اساسی جلب رضایت سرمایهگذاران است. اما بیزینس پلن بهتنهایی نمیتواند جذب سرمایه لازم برای کسبوکارتان را تضمین کند. بسیاری از سرمایهگذاران، حوصله یا دانش تخصصی لازم را برای بررسی بیزینس پلن ندارند. آنها بیشتر ترجیح میدهند مدیر استارتآپ با زبان خود، به تشریح ایدههایش بپردازند. اینجاست که تأثیر فن بیان در کسبوکار اهمیت خود را نشان میدهد.
به کمک فن بیان مناسب میتوانید اهداف، ایدهها و چشمانداز کسبوکارتان را بهروشنی برای سرمایهگذاران شرح دهید. آنها باید قانع شوند که روی پروژه درستی سرمایهگذاری میکنند. پروژهای که آینده روشن و سودآوری تضمینشدهای دارد.
متأسفانه بسیاری از ایدههای استارتآپیِ خوب صرفاً به دلیل بیان نامناسب در همین مرحله به انتهای راه میرسند. ایدههایی که تنها اگر پشتوانه کلامی خوبی داشتند میتوانستند به یک بیزینس بزرگ تبدیل شوند.
3. مدیر استارتآپ باید روابط مؤثری با کارکنان برقرار کند
عبور از مرحله تولُد برای استارتآپها اهمیت بسیار زیادی دارد. این مرحله به چالهای شبیه است که اگر یک بیزینس از آن بهسلامت بگذرد، در یک مسیر هموار قرار میگیرد.
عملکرد استارتآپ در ابتدای فعالیتش تا حد زیادی به کیفیت ارتباط مدیر یا کارآفرین با پرسنل بستگی دارد. کارکنان جدیدالورود برای درک اهداف مجموعه به راهنمایی و هدایت نیاز دارند. در این مرحله، عموماً مدیر استارتآپ است که باید این وظیفه خطیر و حساس را بر عهده بگیرد. مدیرانِ برخوردار از قدرت فن بیان، نقش رهبری و کوچینگ کارکنان را بهخوبی ایفا میکنند. آنها با بیان گیرای خود، کارکنان را به درک واضحی از وظایفشان میرسانند. در یک ارتباط کلامی مؤثر، هیچ ابهامی برای کارکنان باقی نمیماند و آنها بهواسطه درک صحیح گفتههای مدیر، میدانند چه کارهایی باید انجام دهند.
اگر مدیر استارتآپ فن بیان خوبی نداشته باشد، برقراری روابط مؤثر با کارکنان نیز مقدور نخواهد بود. در این صورت کارکنان بهدرستی متوجه گفتههای مدیر نمیشوند و بروز ابهامات و سوءتفاهمها، هزینههای سنگینی به مجموعه وارد میکند. هزینههایی که مخصوصاً در مراحل ابتدایی میتوانند تیشه به ریشه کسبوکار بزنند.
داشتن مهارت فن بیان در کسبوکار، سنگ بنای برقراری روابط سازنده با کارکنان است. روابطی که درک صحیح متقابل و تعامل بهتر میان طرفین را امکانپذیر میسازند.
4. مدیر باید مُعرفِ خوبی برای استارتآپ باشد
کارآفرینان یا مدیران استارتآپ، نمادی از کسبوکار، فرهنگ و ارزشهای حاکم بر آن هستند. هر بیزینس برای فعالیت به تعامل با محیط بیرونی نیاز دارد. در اغلب مواقع، این مدیران استارتآپ هستند که بهعنوان نمایندگان کسبوکار، مسئولیت این تعامل را بر عهده میگیرند.
مدیران برای تأمین منافع سازمان و همینطور ایجاد وجهه عمومی مناسب باید با دیگران در ارتباط باشند. آنها بهمثابه سخنگویان کسبوکار هستند که بهواسطه آنچه میگویند، جلوهای از شرکت را به محیط بیرونی انعکاس میدهند. یک مدیر یا کارآفرین هر چقدر قشنگتر صحبت کند، در ایجاد یک وجهه عمومی خوشایند موفقتر خواهد بود. برعکس، فن بیان ضعیف مدیر میتواند منجر به شکلگیری دیدگاههای منفی نسبت به استارتآپ شود. دیدگاههایی که البته لزوماً درست و منصفانه نیستند.
برخورداری از قدرت فن بیان در کسبوکار، برند کارفرمایی قدرتمندی برای استارتآپ خلق میکند. مدیری که بتواند با فن بیان قوی، افراد خارج از مجموعه را تحت تأثیر قرار دهد، فرصتهای زیادی را برای توسعه کسبوکار در آینده فراهم میسازد. فرصتهایی طلایی که مشارکت تجاری با شرکتهای دیگر و جذب استعدادهای برتر از آن جمله اند.
با مدرسه سخن، فن بیان در کسبوکار را به نقطه قوتتان تبدیل کنید
برای تقویت فن بیان مدیران استارتآپ، راههای زیادی وجود دارد. همه میتوانند با تمرین و بهکارگیری بعضی تکنیکهای خاص، بهتر حرف زدن را یاد بگیرند. اما این روش، با آزمون و خطا همراه است؛ علاوه بر این، زمان زیادی طول میکشد تا افراد از این طریق به سخنوران خوبی تبدیل شوند.
مدیران استارتآپ، فرصتی برای آزمون و خطا ندارند. آنها باید اهمیت و فوریت تقویت فن بیان و تأثیر آن بر کسبوکار را درک کنند. درنتیجه برای تبدیل شدن به یک سخنور ماهر باید به دنبال روش بهتری باشند. این روش، شرکت در دورههای آموزش فن بیان است. دورههایی که تمام مفاهیم مرتبط با سخنوری به شکلی عملی در آنها تدریس میشوند. با شرکت در این دورهها، بسیار سریعتر و آسانتر از آنچه انتظار دارید، فوتوفن سخنوری را یاد میگیرید.
نکته مهمی که درباره ثبتنام در دورههای آموزش فن بیان باید لحاظ کنید، انتخاب موسسه مناسب است. موسسهای که در گزینش آن باید معیارهای مهمی مثل کیفیت آموزش، سابقه، خروجی و اعتبار را در نظر بگیرید. با در نظر گرفتن این معیارها، مدرسه سخن، بهترین آموزشگاه فن بیان برای مدیران و صاحبان کسبوکار است.
مدرسه سخن مدیران را به مرحلهای از فن بیان میرساند که بهسادگی بتوانند مخاطبان را شیفتهی شیواییِ کلامشان کنند.
اطلاعات تماس مدرسه سخن:
- تلفن: 88192019
- آدرس: میدان ونک- نبش گاندی بیستم – ساختمان 110 گاندی -طبقه اول – واحد 5