آیا تاکنون به اهمیت بهبود فن بیان و تأثیر آن بر عملکرد یک مدیرعامل فکر کردهاید؟ و از آن مهمتر، به این فکر کردهاید که فن بیان ضعیف یا قوی، چطور میتواند یک شرکت را منتفع یا متضرر کند؟
واقعیت این است که فرمول واحدی برای موفقیت مدیران وجود ندارد. مدیران موفق از نظر مهارت و خصوصیات شخصیتی، با یکدیگر متفاوت هستند. اما علیرغم این تفاوتها، اکثر آنها یک وجه مشترک پررنگ دارند. این وجه مشترک، مهارت فن بیان و سخنوری آنهاست. اغلب مدیران کامیاب و برنده، سخنوران متبحری هستند. آنها میدانند چطور باید زبان را در دهان بچرخانند تا مخاطبان را محو جادوی کلامشان کنند. بنابراین در تأثیرگذاری روی دیگران، عالی عمل میکنند و در تعامل با فرد یا جمع، معمولاً به اهداف مدنظرشان میرسند.
امروز ضرورت بهبود فن بیان برای موفقیت یک مدیرعامل، بیش از گذشته مورد تأکید و توجه قرار میگیرد. جالب اینکه بهموازات این امر، شرکت در دورههای آموزش سخنرانی و فن بیان نیز تدریجاً به یک روند نزد مدیران تبدیل میشود. ولی فن بیان قوی چطور میتواند زمینه موفقیت یک مدیرعامل را فراهم کند؟ در این مطلب تلاش کردهایم پاسخ جامعی به این سؤال مهم بدهیم. پیشنهاد میکنیم تا انتها با ما همراه باشید.
1- با فن بیان قوی، خودتان و شرکت را در نگاه دیگران متمایز میکنید
اکثر مدیرعاملان موفق جهان، سخنوران قابلی هستند. مدیرعامل اپل یعنی استیو جابز را همه میشناسیم. کسی که با تکیه بر مهارت فن بیان، کنفرانسهای خستهکننده شرکت را به رویدادهایی هیجانانگیز تبدیل میکرد. سبکی که امروز اکثر شرکتهای بزرگ هم در برگزاری کنفرانسها از آن پیروی میکنند.
بااینحال، درباره استیو جابز واقعیتی وجود دارد که شاید تا امروز چندان به آن توجه نشده است. اینکه او ذاتاً یک سخنور به دنیا نیامده بود. سالها تمرین و ممارست بود که او را به چنین سطحی از مهارت رساند و تصویر متمایزی از او ترسیم کرد. تصویری از یک مدیرعامل جذاب با فن بیان قوی. کسی که با اعتمادبهنفس و بداهه گوییهای روی صحنه، مخاطبان را مات و مبهوت خودش میکرد!
مدیرعامل، درواقع نماد یک شرکت است. به همین دلیل مردم معمولاً وجههی مدیرعامل را معادل با وجهه شرکت میدانند. هرچند این معادلسازی لزوماً درست نیست، ولی متأسفانه یا خوشبختانه در عمل، اغلب چنین اتفاقی میافتد. اگر بتوانید دیگران را تحت تأثیر فن بیانتان قرار دهید، احتمالاً نگرش آنها نسبت به شرکت نیز تحت تأثیر قرار میگیرد. اگر این تأثیرگذاری مثبت باشد، شرکت منتفع میشود و اگر منفی باشد، باز هم دودش به چشم شرکت میرود!
اگر مردم، نحوه صحبت کردن مدیرعامل را گیرا و جذاب بدانند، این جذابیت را به کل شرکت تعمیم میدهند. همین امر بهتنهایی میتواند دلیل محکمی برای بهبود فن بیان شما بهعنوان یک مدیرعامل باشد.
2- فن بیان قوی، سطح انگیزش، تعهد و بهرهوری کارکنان را بالا میبرد
مدیرعاملی که بتواند افکارش را درست و گیرا مطرح کند، در جلب احترام و توجه کارکنان شرکت موفقتر است. کاری که یک مدیر بیبهره از مهارت سخنوری، در انجام آن توفیق چندانی نخواهد داشت.
بهبود فن بیان مدیرعامل، به تقویت ارتباطات در محیط کار کمک زیادی میکند. این ارتباط مؤثر، به حفظ شفافیت و افزایش درک متقابل میانجامد. شفافیت و درک متقابل، بهنوبه خودشان، سطح اعتماد و اطمینان را در نیروی کار ارتقا میبخشند. با وقوع این اتفاقات، فضایی سرشار از رضایت و تعهد بر شرکت حاکم میشود. فضایی که درنهایت سطح انگیزش کارکنان و متعاقباً بهرهوری آنها را بالا میبرد.
همانطور که سلامت بدن انسان به عملکرد درست همه اندامهای اصلی و فرعی بستگی دارد، عملکرد بهینه شرکت یا سازمان نیز به عملکرد مؤثر نیروی انسانی آن وابسته است. اما عملکرد مؤثر نیروی انسانی به چه عاملی بستگی دارد؟ بله! بیش از همه به عملکرد رهبران و نوع رابطهای که آنها با پرسنل برقرار میکنند. مدیرعاملی که از مهارت فن بیان قوی بینصیب است، هرگز قادر به ایجاد چنین رابطه سازندهای نیست.
3- با فن بیان خوب، متقاعد کردن دیگران آسانتر است
متقاعدسازی، از کلیدیترین مهارتهای نرم یک مدیرعامل است. دوران حکمرانی شرکتها بر بازار و مصرفکنندگان خیلی وقت است به سر آمده. فضای کسبوکار، چرخش 180 درجهای را تجربه کرده و حالا ابتکار عمل در دست مصرفکنندگان است. با افزایش رقابت تجاری بین شرکتها، امروز مشتریان هستند که تصمیم میگیرند کدام شرکت را انتخاب کنند. با وجود گزینههای متعدد در بازار کالاها و خدمات، چطور میتوانید مشتریان را به انتخاب محصولات خودتان راضی کنید؟ به عبارت دیگر، آنها چرا باید محصولات شرکت شما را به محصولات شرکتهای دیگر ترجیح دهند؟
از قدیم گفتهاند مُشک آن است که خود ببوید! این یک ادعای کاملاً درست است. اما در بازاری که اکثر شرکتها از نظر کیفی، نزدیک به یکدیگر هستند، به عامل دیگری برای جلب نظر مشتریان نیاز دارید. عاملی به نام قدرت متقاعدسازی. سخنرانی یک مدیرعامل در رویدادهای عمومی یا در مقابل دوربین، فرصت خوبی برای همراه سازی مشتریان است. فرصتی که برای استفاده از آن باید سخنور خوبی باشید.
متقاعدسازی چه در شرکت و چه در خارج از آن (مخصوصاً در مذاکرات)، دستیابی به اهداف مطلوب را آسانتر میکند. و برای اینکه بهعنوان یک مدیرعامل، بهتر دیگران را متقاعد کنید، باید بهبود فن بیان را برای خودتان یک اولویت بدانید.
4- فن بیان، فرصتهای جدیدی خلق میکند
یک مدیرعامل با بهبود فن بیان میتواند درهای جدیدی از فرصتها را به روی خود و شرکت باز کند. ولی شاید بپرسید چطور چنین اتفاقی میافتد؟!
فن بیان مناسب یک مدیرعامل میتواند دلیلی برای جلبتوجه افراد مهم و سرشناس باشد. افرادی که در حوزه یا صنعتی که شرکت در آن فعالیت میکند، از قدرت تأثیرگذاری زیادی برخوردار هستند. فرض کنید مدیرعامل یک شرکت انتشارات کوچک و نوپا هستید و قرار است در یک همایش عمومی سخنرانی کنید. همایشی که اتفاقاً شرکتها و نویسندگان زیادی در آن حضور دارند. در چنین موقعیتی، ایراد یک نطق شنیدنی و جذاب میتواند سکوی پرتابی برای شرکت شما باشد. چراکه با تکیه بر فن بیان قوی خود، میتوانید افراد و شرکتهای بیشتری را متقاعد کنید که برای نشر آثارشان، شرکت شما را انتخاب کنند. استفاده درست از این فرصت، رشد چشمگیر شرکت را ظرف مدت کوتاهی تضمین میکند.
مهارت سخنوری یک مدیرعامل میتواند فرصتهای دیگری را نیز برای پیشرفت ایجاد کند. اگر خوب حرف زدن را بلد باشید، اصلاً بعید نیست که به میهمانِ پرطرفدار پادکستها، برنامههای خبری، کانالهای یوتیوب و دفتر نشریات تبدیل شوید! به این ترتیب فرصتی عالی برایتان فراهم میشود تا در عرصهای بزرگتر، خودتان را نشان دهید. افزایش حضور مدیرعامل در رویدادهای اجتماعی، نام شرکت را بیشتر از همیشه در بازار یا صنعت بر سر زبانها میاندازد. این اتفاق در وهله نخست، شهرت و در مرحله بعد، مشتریان بیشتری برای یک شرکت به ارمغان میآورد.
بهبود فن بیان را در مدرسه سخن بیاموزید
همانطور که در ابتدا اشاره شد، مدیرعاملان امروزی ضرورت تقویت فن بیان را بهدرستی درک کردهاند. به همین دلیل اکثر آنها یا در یک موسسه آموزش فن بیان ثبتنام کردهاند یا قصد انجام چنین کاری را دارند. اگر شما هم جزء دسته دوم هستید، باید موسسهای را انتخاب کنید که قادر به برآورده ساختن انتظاراتتان باشد. موسسهای که بهواسطه کیفیت آموزش، واقعاً بتواند به یک سخنور تمامعیار تبدیلتان کند. تجربه ناخوشایند ثبتنام در مؤسسات ناکارآمد که نتیجهای جز هدر دادن پول و زمان ندارد، نباید برای شما تکرار شود.
اگر در انتخاب یک موسسه معتبر و مطمئن سردرگم هستید، با اطمینان میگوییم که مدرسه سخن همان گمشده شماست. این موسسه، تحت مدیریت یکی از بزرگترین اساتید سخنوری ایران یعنی خانم دکتر فریبا علومی یزدی فعالیت دارد. بنابراین عجیب نیست که در پرورش سخنوران بزرگ، چنین کارنامه درخشانی داشته باشد. آیا میخواهید از طریق بهبود فن بیان به ورژن بهتری از یک مدیرعامل خوب ارتقا پیدا کنید؟ مدرسه سخن در تحقق این هدف بزرگ و ارزشمند به شما کمک میکند.
اطلاعات تماس مدرسه سخن:
- تلفن: 88192019
- وبسایت: www.sokhanvari.com
- آدرس: میدان ونک- نبش گاندی بیستم – ساختمان 110 گاندی -طبقه اول – واحد 5