شرکت در جشنواره سعدی بهعنوان سخنران یا مجری یک تجربه بینهایت ارزشمند برای علاقهمندان است. ولی برای اینکه بتوانید از مزایای حضور در چنین رویدادی بهرهمند شوید، حتماً نباید روی صحنه بروید. شرکت در رویدادهای اینچنینی برای تماشاگران هم فواید و مزایای زیادی دارد.
اگر فکر میکنید که هنوز اعتمادبهنفس یا آمادگی کافی را برای اجرا در جشنواره سعدی ندارید، مشکلی نیست! شما میتوانید ابتدا بهعنوان یک تماشاگر در این جشنواره شرکت کنید. حضور بهعنوان یک تماشاگر دریچهای را به سمت جهانی بزرگتر برایتان باز میکند. این تجربه، یک نقطه شروع عالی است که میتواند به نقطه عطفی در کارنامه حرفهای شما تبدیل شود.
5 دلیل قانعکننده برای شرکت در جشنواره سعدی بهعنوان تماشاگر
جشنواره سعدی که از آن با عنوان تد تاک فارسی نیز یاد میشود، حتی برای تماشاگران نیز یک رویداد جالب و هیجانانگیز است. حتماً میپرسید چرا و چطور؟! پس 5 دلیلی را که در ادامه میآیند با دقت بخوانید.
1. بار فنی و آموزشی
سخنرانیهای ایرادشده در جشنواره سعدی بار آموزشی فراوانی دارند. بهعنوان یک تماشاگر شما با سخنوران مختلفی آشنا میشوید که هر کدام سبک و رویکرد منحصر به خود را در اجرا پیادهسازی میکنند. اَکت، متُد و کلام هر کدام از آنها میتواند یک کلاس درس جدید باشد که نکتههای زیادی از آنها قابلاستخراج است.
با نظاره کردن عملکرد شرکتکنندگان شما میتوانید در حوزههای مختلف سخنوری اعم از فن بیان، زبان بدن، نحوه تعامل با مخاطب و … نکات جدیدی زیادی را یاد بگیرید. علاوه بر این، محتوای هر سخنرانی نیز میتواند حاوی نکات آموزندهای باشد که فارغ از شکل ارائه، جذاب و شنیدنی هستند.
یادگیری فعال و پیوسته، بهترین استراتژی و محکمترین دلیل برای شرکت در جشنواره سعدی بهعنوان تماشاگر است. ضمن اینکه دیدن اساتید و بزرگان عرصه سخنوری ایرانزمین در این جشنواره نیز بهتنهایی میتواند یک انگیزه عالی برای حضور در این رویداد باشد.
2. سرگرمی
درست است که جشنواره سعدی در وهله اول یک رویداد فرهنگی و آموزشی و بعد یک مسابقه سخنوری محسوب میشود؛ ولی این واقعیت نمیتواند سرگرمکننده بودن آن را کتمان کند. به همین دلیل، شرکت در این رویداد میتواند تجربه جذابی باشد که لحظاتی خاطرهانگیز را برایتان رقم میزند.
تماشای سبک ارائه و محتوای سخنرانی مُجریان و مقایسه آنها با یکدیگر میتواند آنقدر جالب باشد که حتی متوجه گذر زمان نشوید. علاوه بر این، هر اجرا میتواند آبستن اتفاقات جالب و بعضاً خندهداری باشد که جَوِ مثبتی را بر کل سالن حکمفرما کند. خلاصه اینکه حتی اگر جشنواره سعدی را فقط به چشم یک رویداد سرگرمکننده ببینید، مطمئناً باز هم از شرکت در این رویداد بهعنوان تماشاگر پشیمان نخواهید شد.
3. الهامبخش بودن
شاید شنیده باشید که بعضی سخنوران معروف، روزی انسانهایی بسیار کمرو و خجالتی بودهاند. بسیاری از آنها حتی تصور نمیکردند که بتوانند یک روز در مقابل جمع بایستند و برای آنها ساعتها صحبت کنند.
یکی از ارزشمندترین مزایای تماشای ارائهی شرکتکنندگان در جشنواره سعدی، الهامبخش بودن آن است. مطمئن باشید در میان افرادی که در جشنواره حاضر میشوند، کم نیستند کسانی که توانستهاند با غلبه بر ترسها و تردیدها، استعدادشان را در سخنوری و فن بیان شکوفا کنند. عملکرد این شرکتکنندگان میتواند الگویی برای سایرین باشد و آنها را از ناحیه امن ذهنیشان خارج کند.
دیدن اینکه یک نفر چطور میتواند با واژهها و حرکت بدنش صحنه را تسخیر و چشمها را به خود خیره کند، واقعاً الهامبخش است. اثرگذاری صحبتهای این فرد و از آن مهمتر، بازخوردهای مثبتی که از مخاطبان دریافت میکند، میتواند به هر کسی که از پرواز کردن در آسمان سخنوری میترسد، بال و جرئت پریدن بدهد. پس اگر برای شروع و شکست دادن ترس از سخنرانی به یک مشوق قدرتمند و اثربخش نیاز دارید، فرصت حضور در جشنواره سعدی را بهعنوان تماشاگر از دست ندهید.
4. تغییر طرز تفکر و گسترش دیدگاهها
بسیاری از موضوعاتی که شرکتکنندگان جشنواره سعدی درباره آنها صحبت میکنند، حاوی آموزههای جدیدی هستند که ذهنیتهای قبلی مخاطبان را به چالش کشیده و افق دید آنها را گسترش میدهند.
موضوعات تعیینشده برای اجرا در جشنواره معمولاً با وسواس خاصی انتخاب میشوند. اکثر این ایدهها در عین جذابیت، بدیع یا چالشی هستند که گوش دادن به آنها نکات جدیدی را دستگیرتان میکنند. نکاتی که برخی از آنها حتی میتوانند به یک رویکرد در زندگی روزانه شما تبدیل شوند.
حتی اگر موضوع سخنرانی، موضوع جدیدی نباشد، ولی شرکت در جشنواره سعدی و توجه به شکل ارائهی شرکتکنندگان به مخاطبان یاد میدهد که چطور از زاویهای جدید به یک موضوع بهظاهر معمولی و پیشپاافتاده بپردازند. شما با تماشای عملکرد شرکتکنندگان، روشهای اثربخش تبیین مسائل و نحوه تفکر انتقادی را میآموزید. مهارتهایی که درنهایت شما را به نسخه بهتری از آنچه امروز هستید، ارتقا میدهند.
5. آشنایی با افراد جدید
اینکه ببینید افراد دیگری با علایق شبیه به شما بهعنوان تماشاگر در جشنواره سعدی شرکت کردهاند، دلگرمکننده است. این حضور میتواند مقدمهای بر شروع روابط حرفهای جدیدی باشد که درنهایت همه از آن نفع میبرند.
سخن آخر
جشنواره سعدی این فرصت را در اختیار همه علاقهمندان به حوزه سخنوری و اجرا قرار میدهد تا لذت حضور در یک تد تاک ایرانی باکیفیت و در سطح کلاس جهانی را تجربه کنند.
تردیدی نیست که این رویداد، یک ویترین طلایی برای دیده شدن و شکوفایی استعدادهای ناشناخته است؛ ولی میتواند حتی برای افرادی هم که فعلاً قصد و برنامهای برای سخنرانی در جمع ندارند، ارزشآفرین باشد.
با خواندن 4 دلیلی که ارائه دادیم، دیدید که صرفاً بهعنوان یک تماشاگر هم میتوانید از شرکت در جشنواره سعدی به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری کنید. . چهبسا روزی برسد که در تشریح موفقیتهایتان برای دیگران بگویید: برای من همه چیز از شرکت در جشنواره سعدی شروع شد!
روی صحنه یا روی صندلی میهمانان فرقی ندارد؛ در هر صورت و به هر شکلی برای دیدار با شما عزیزان در این رویداد بینظیر و هیجانانگیز لحظهشماری میکنیم.