اگر مهارتهای ارتباطی دارید، فرصتهای شغلی زیادی در انتظار شما هستند. با این که کمتر شغلی وجود دارد که نیازی به مهارتهای ارتباطی خوب نداشته باشد. اما در چندین شغل، داشتن مهارتهای ارتباطی خوب، بالاترین اولویت در تصدی آن است. بنابراین یکی از مهمترین سوالاتی که پیش میآید این است که چگونه مهارتهای ارتباطی را بهبود بخشیم؟ از بین تمام مهارتهایی که فرد برای شکوفایی در یک محل کار نیاز دارد، برخی از طریق فرآیندهای یادگیری رسمی به دست میآیند و برخی از طریق فرآیندهای غیررسمی و از طریق تجربه، حاصل میشوند.
در اینجا چند شغل وجود دارد که میتوانید در صورت داشتن مهارتهای ارتباطی عالی در نظر بگیرید:
نماینده خدمات مشتریان
نمایندگان خدمات مشتری در هر شغلی دارای ارزش هستند. از آنجا که آنها به طور مستقیم با مشتریان یک کسبوکار سروکار دارند و مشتریان باارزشترین جنبه هر شغل هستند. نمایندگان خدمات مشتری چهره و صدای شرکت هستند. این کارمندان با مشتریان ارتباط داشته و به پرسشهای آنها در زمینه کالا و خدمات پاسخ میگویند و به برخی از شکایتهای مردم پاسخ گفته و مشکلات را حلوفصل میکنند. بنابراین لزوم داشتن ارتباط موثر با افراد، در اینجا به چشم میخورد. این کارمندان همهکاره هستند و چند وظیفه مهم دارند. از جمله:
1- گوش دادن فعالانه: برای مردم وقت میگذارند و به سوالات آنها پاسخ میگویند. به دقت به مخاطب گوش داده و سخن طرف مقابل را قطع نمیکنند.
2- سخن ورزی: با مردم به خوبی حرف میزنند و ارتباط موثر برقرار میکنند و به خوبی انتقال مطلب میکنند.
3- جهت دهی به خدمات: روشهای کمک به مردم و داشتن ارتباط موثر را فعالانه جستجو میکنند.
4- درک نوشتهها: درک جملات و پاراگرافهای نوشته شده در گزارشهای مرتبط با کار
5- متقاعدسازی: متقاعد ساختن دیگران جهت تغییر دیدگاهها و رفتارهایشان.
6- نویسندگی : انتقال کارآمد مفاهیم در نوشتهها برای رفع نیاز مخاطب.
زمینه روابط عمومی
افرادی که در زمینه روابط عمومی کار میکنند، دارای مهارتهای ارتباطی عالی و همچنین استعدادی برای جذب و مذاکره هستند. برای تصدی کار در رشته روابط عمومی نیاز به مدرک MBA دارید. اما بدون مهارتهای ارتباطی، داشتن مدرک نمیتواند کمک کننده باشد، زیرا برقراری ارتباط موثر با کارمندان، یکی از اصلی ترین وظایف شغل روابط عمومی یک شرکت است. ممکن است افراد سوالات زیادی در مورد شرکت داشته باشند که جوابگویی در این زمینه نیازمند صبر و حوصله فراوانی است. بنابراین مهارتهای عالی ارتباطی یک ضرورت برای شغل روابط عمومی محسوب میشود. کارشناس روابط عمومی معمولا در بخشهای اداری شرکتها و سازمانها فعالیت میکند. اغلب در جلسات کاری شرکت حضور دارد، سخنرانی میکند و سفرهای کاری شرکت به او محول میشود. برای این افراد گاهی شرایط پراسترس است چرا که گاهی چندین کار را باید به صورت همزمان مدیریت کنند. اغلب ساعات کاری طولانی دارند.
بازاریابی دیجیتال
امروزه سبک زندگی مردم تغییر کرده و ساعات بیشتری را در فضای مجازی سپری میکنند، بنابراین روش خرید آنها نیز تغییر کرده است. معنای بازاریابی همیشه این است: برقراری ارتباط خوب با مخاطب در بهترین زمان و مکان. این تعریف در زمان حال به معنای این است که ما باید در جایی حضور داشته باشیم که مخاطبان نیز حضور دارند یعنی اینترنت و فضای مجازی. از آنجا که حضور مشاغل در رسانههای دیجیتال نیز روز به روز در حال افزایش است، مهارتهای ارتباطی کارآمد، برای فعالیت در رسانههای دیجیتال، برای یک شرکت، مورد نیاز است. کارمندی که با بازاریابی دیجیتال سروکار دارد. مسئولیت نوشتن مقالات مؤثر در مورد محصولات شرکت را بر عهده دارد. آنها همچنین مسئول برقراری ارتباط با مشتریان به صورت رو در رو و یا طریق ایمیل هستند. از آنجایی که رسانههای اجتماعی بستری است که میتواند مشتریان بیشتری را برای تجارت فراهم کند، باید فرصتهای بازاریابی به طرز عالی ارائه شود.
مترجمی
اگر به یک یا چند زبان خارجی تسلط دارید و میتوانید به سبکهای مختلف بنویسید، این شغل مناسب شماست. مترجم، متنهای مختلف عمومی و تخصصی را از یک زبان به زبانی دیگر ترجمه میکند. وجود مترجمان خوب، یک کشور باعث پیشرفت علمی، فرهنگی و اقتصادی میشود چرا که دانش موجود به زبانهای دیگر را به زبان آن کشور ترجمه میکنند. با وجود مترجمان قوی، روابط بینالملل گسترش یافته، علم و تکنولوژی بین کشورها منتقل میشود. مترجمهای خبره باید حضور داشته باشند تا افراد با ملیتهای مختلف بتوانند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
حرفه مترجمی، سازندهترین و پربارترین حرفهای است که از مهارتهای ارتباطی استفاده میکند. مترجمان به معنای واقعی کلمه، موانع بین افرادی که به دو زبان مختلف صحبت میکنند را میشکنند. فرصتهای زیادی برای کار به عنوان مترجم در دولت و همچنین بخشهای خصوصی وجود دارد. یک مترجم میتواند در صدا و سیما، خبرگزاریها، وزارت خارجه، دارالترجمهها و سایر سازمانها، صنایع و موسسات دولتی و خصوصی که با خارج از کشور در ارتباطند و به مترجم نیاز دارند، استخدام شود. . علاوه بر آن یک مترجم میتواند به عنوان یک فریلنسر نیز کار کند. برخی از مترجمان، به صورت تخصصی وارد حوزه نشر شده و به ترجمه کتابهای مختلف خارجی میپردازند. برخی نیز علاوه بر ترجمه، کارهای دیگری مانند تدریس را انجام میدهند. با داشتن تجربه و سرمایه کافی، مترجم میتواند خود یک دارالترجمه تاسیس کند
مدیریت رویداد
یک مدیر رویداد، برنامه میریزد، سازماندهی میکند و انواع و اقسام رویدادها را برگزار میکند. به زبان ساده، کارکردن با بودجه، برنامهریزی و سر و کله زدن با آدمهای مختلف، کار او است. فردی که در یک شرکت مدیریت رویداد فعالیت دارد، موظف است در یک روز با تعداد زیادی از افراد ارتباط برقرار کند. ارتباط با افراد مختلف برای خدمات مختلف یک رویداد، وظیفه اصلی کل تیم است. بدون ارتباطات مؤثر، انجام موفق رویداد، غیرممکن است.
سخن آخر
همانطور که در زندگی روزمره خود نیز مشاهده میکنید، مهارتهای ارتباطی، یک نیاز اولیه برای یک فرد است. علاوه بر این، تقریباً تمام فرصتهای شغلی دیگر، به مهارتهای ارتباطی خوبی نیاز دارد. دانش حرفهای بدون مهارتهای ارتباطی، از بین میرود.
اگر شغلی را انتخاب کنید که به مهارتهای ارتباطی شما نیاز داشته باشد و در آن فعالیت کنید، میتوانید با سرعت بسیار زیادی به موفقیت برسید. مهارتهای ارتباطی خوب به شما کمک می کند تا اطلاعات را به صورت واضح، موثر و دقیق منتقل کنید و در کار و روابط اجتماعی خود پیشرفت سریع و چشمگیری داشته باشید.
مقالات خواندنی: