امروزه هر آدمی میتواند به طور مستقل برای خودش رسانه باشد. بینندگان دیگر مثل گذشته منتظر برنامههای تلویزیونی یا رادیویی نمیشوند، آنها رسانه را انتخاب میکنند. به بیان دقیقتر مجموعهای از رسانههای خودشان را انتخاب میکنند. پادکست، کتاب صوتی، تاک شو و انواع سخنرانیهای انگیزشی و آموزشی مجموعهی ویژهای است که هرکسی را اغوا میکند.
- نظر شما درباره تاک شو چیست؟
- آیا دوست دارید برنامه خودتان را داشته باشید؟
- آیا میتوانید میزبانی موفق در تاک شو شوید؟
اکنون هزاران نفر در سراسر دنیا از طریق برنامه های رادیویی و تلویزیونی داستانهایی جذاب برای بینندگان خود تعریف میکنند. آدمهای شکستخوردهای که با تلاش راه موفقیت را طی کردند، ماجراجویانی که یک روز زندگیشان را رها کردند و اطراف دنیا سفر کردند. شما چطور؟ آیا دوست دارید صدای آدمهای موفق را به گوش هزاران نفر برسانید؟ آیا میخواهید خودتان میزبانی محبوب و پرطرفدار شوید؟ اگر این کاری است که تمام عمر بهش فکر کردید، پس تا آخر این مطلب را دنبال کنید.
سه راهکار برای میزبانی موفق در تاک شو
برای میزبانی موفق در تاک شو پیش از هر چیز بگوید:«من این کار را انجام میدهد.»
استیون کینگ بزرگترین داستاننویس ژانر وحشت میگوید« سختترین مرحلهی انجام کار پیش از شروع است.»
مسلماً مشهور شدن و صدای تشویق تماشاگران شیرین است. اینکه حرفهایتان سر زبانها بیفتند و برنامهتان در میان دیگر برنامهها برند شود. میزبانی موفق در تاک شو مزایای فراوانی دارد. هزاران نفر برنامهی شما را میبینند، بینندگان تان را سرگرم میکنید و چیزهای باارزشی را به او میدهید.
شما تفاوتی با آن هزاران برنامهساز دیگر ندارید. فقط آنها از سختترین مرحله رد شدند و الان نوبت شماست: لطفا شروع کنید.
اکنون برایتان سه توصیه مهم دارم که تمام برنامهسازان آن را اجرا میکنند. خوب دقت کنید.
1- برنامهریزی کنید و آماده باشید
تصور کنید قرار است با مهمانتان گفتگو کنید. سوالات را یک دور میخوانید و وارد گفتگو میشوید. ناگهان یکی از سوالات را فراموش میکنید. دچار استرس میشوید و این استرس را به برنامه منتقل میکنید. چکار باید کرد؟ چطور میتوان جلوی اتفاقات غیرمترقبه را گرفت؟
شما باید با برنامهریزی کامل وارد برنامه شوید. پیش از گفتگو با مهمان حرف بزنید تا موقعیت ناخوشایندی پیش نیاید و گفتگوی صمیمانهای با او داشته باشید. پیش از تولید، باید تحقیق کاملی داشته باشید. مهمان شما چه کسی است؟ راز موفقیتش چیست؟ رازش در مقابله با شکست چیست؟ شوخطبع است؟ در چه مواردی شوخطبعیش را بروز میدهد؟
برای خودتان یک جدول فراهم کنید و تمام ویژگیهایی که برنامه به آن نیاز دارد را یادداشت کنید. شما باید موفق شوید که قسمتهای موردنظر را تیک بزنید.
این آمادگی اعتماد به نفستان را افزایش میدهد. شما در صورت آمادگی برنامهی فوق العادهای خواهی داشت. مهمانها را غافلگیر میکنید و به آنها فرصت تفکر میدهید.
قطعه آخر پازل شما مخاطب است. این مجموعه عالی بدون شک تماشاگران زیادی را جلب میکند و برنامه شما ترند میشود. برنامهریزی و آمادهسازی خوب کلید پیشرفت میزبانی موفق در تاک شو است.
2– شما به استودیوی سینمایی نیازی ندارید
اول از هرچیز رویای هالیوودی را فراموش کنید. استودیوها خیلی وقت است که ورشکست شدهاند.
چیزی که مبتدیان را دلسرد میکند کمبود امکانات است. شما نیازی به دستگاههای پیشرفته ضبط و پخش ندارید، نیازی به بلندگو ندارید، نیازی به نرمافزارهای پیشرفته تدوین ندارین. به هیچ چیزی نیاز ندارین، غیر از ذهنی که خلاقانه کار کند. فقط یک دستگاه تبلت اسمارت هم میتواند امکان شروع میزبانی موفق در تاک شو را به شما بدهد. تنها یک تبلت اسمارت و نه هیچ چیز دیگر.
هنگامی که برنامهتان رونق گرفت و توانستید برنامههای بیشتری را ضبط کنید، آن موقع امکانات بیشتری هم میخواهید اما الان ما در مرحله شروع هستیم و شما باید مخاطبان خودتان را جذب کنید. زمانی که این فرصت را از دست بدهید، دیگر رقبا تنها با یک تبلت اسمارت از شما جلو میافتند.
یکی از ویژگیهای آدمهای پشتگوش انداز این است که خود را با نداشتههایشان درگیر میکنند. همیشه لیست بلندبالایی از نداشتهها دارند که مانع موفقیت آنهاست. دیگر وقت آن است که این لیست خیالی را پاره کنید. خیالاتی که تنها شما را از برنامهسازی عقب میاندازد.
باز هم تکرار میکنم: تنها با یک تبلت اسمارت میتوانید تاک شو بسازید.
3- مهارت شنیدن را یاد بگیرید
از کودکی به ما آموختهاند که شنیدن و خواندن مهارتهای ایستایی هستند و نوشتن و حرف زدن مهارتهای فعال. امروزه بیشتر از هر چیز اعتبار این گزاره زیر سوال رفته است. گوش دادن پایه و اساس فهمیدن، درک کردن و ساختن آثار خلاقانه است.
لارنس الیویه، بازیگر بزرگ بریتانیایی میگوید: « به معجزهی گوش دادن ایمان بیاور. من بیش از آنکه بازیام را با کلام انتقال دهم، به بازیگر مقابلم خوب گوش میدهم.»
سعی کنید گوش دادن فعالانه را یاد بگیرید. گوش دادنی که ارتباط دو طرفه را برقرار کند. تاک شو درباره شما نیست. قرار نیست مردم داستان زندگی شما را بشنوند. شما گوینده و راوی نیستید. پیش از هر چیز باید خوب بشنوید.
این کار شما را، خصوصاً در برنامههای تلویزیونی مسلط و با اعتماد به نفس بالا نشان میدهد. کسب درست مهارت شنیداری این باور را به مخاطب میدهد که همه چیز در مشت شماست. کلام شما برنامه را به جای مهمی میرساند. سوالهایتان نقطه عطف برنامه است.
شنیدن همچنین تاثیر عالی بر روی مهمان میگذارد. شما برای مهمانتان احترام قائلید و به فکر خودتان و سوالاتان نیستید. شما حرفهای او را پذیرایید و این احساس مثبتی در مهمان ایجاد میکند.
نکته طلایی- دچار وسواس فکری نشوید
فکر کردن هیچ چیز را حل نمیکند، بلکه باید در لحظه باشید و کار درست را انجام دهید. دور کردن افکار مزاحم اعتماد به نفس شما را بالا میبرد و موفقیت کارتان را تضمین میکند. وسواس فکری مانند رفتن در دریایی است که عمق آن مشخص نیست. هر چقدر بخواهید میتوانید جلو بروید اما یک لحظه را میبینید که دیگر زیر پایتان محکم نیست. دیگر نمیتوانید روی خودتان و محیط تسلط داشته باشید.
وسواس فکری و اعتماد به نفس دو نیرویی هستند که چندان رابطهی خوبی با هم ندارند و همدیگر را تخریب میکنند. شما نباید وسط برنامه نگران چیزی باشید. نباید با عدم اطمینان از مهمان سوال بپرسید یا مسیر برنامه را به دست مهمان بسپارید. اما چطور ممکن است؟
سه راهکار قبلی که پیشنهاد دادیم شما را در داشتن میزبانی موفق در تاک شو یاری میکند.
مقالات خواندنی: