آیا تاکنون درباره ضرورت آموزش سخنرانی به کودکان فکر کردهاید؟ صحبت کردن در جمع مهارتی است که والدین معمولاً آن را برای کودکان جدی نمیگیرند و به آن اهمیت زیادی نمیدهند. درواقع بسیاری از والدین تا زمانی که با موارد واقعی در زندگی روبرو شوند، متوجه نمیشوند که فرزندشان از صحبت کردن در مقابل دیگران احساس خجالت و تشویق میکند. داشتن چنین احساساتی در کودکان کاملاً رایج است و حتی بزرگسالان نیز هنگام سخنرانی در جمع مرعوب و مضطرب میشوند. با این وجود، سخنوری یک مهارت اساسی برای بچههاست. مهارتی که در مقاطعی از زندگی به عنصری ضروری برای پیشرفت در کار و روابط اجتماعی آنها تبدیل میشود.
آموزش سخنرانی به کودکان؛ چرا کودکان باید سخنرانی در جمع را یاد بگیرند؟
در زمینه سخنرانی، دورهها و کلاسهای آموزشی زیادی وجود دارند که روزبهروز محبوبتر میشوند. در این عصر رقابت فزاینده، اعتمادبهنفس مولفهای کلیدی است و باید پذیرفت که سخنرانان بزرگ، جهان را اداره میکنند. حالا سؤال اینجاست که آموزش سخنرانی به کودکان چه اهمیتی دارد؟ به عبارت دیگر چرا کودکان باید قادر به صحبت کردن در جمع باشند؟ در جواب این سؤال میتوانیم به 6 دلیل مهم اشاره کنیم.
1. عملکرد تحصیلی بهتر
آموزش سخنرانی به کودکان میتواند مسیر موفقیت تحصیلی آنها را هموار کند. همانطور که میدانید دانشجویان در بسیاری از دروسی که در دانشگاه میگذرانند، باید سخنرانی عمومی را در قالب سمینار یا کنفرانس تجربه کنند. آنها میتوانند بهواسطه مهارت تفکر تحلیلی که آن را از سخنرانی میآموزند، عملکردی عالی در این زمینه از خود ارائه دهند. یک سخنران قوی به پشتوانه اعتمادبهنفس بالا این توانایی را دارد که حضور مقتدرانهای روی صحنه داشته باشد. اقتداری که به او در زمینههای مختلف زندگی کمک زیادی میکند.
ارائه کنفرانس و سمینار درسی در نوع خود میتواند چالش بزرگی برای دانشجویان باشد. ولی برخورداری از مهارت سخنرانی در عبور موفقیتآمیز از این چالش بسیار مؤثر است. مثلاً اگر یک دانشجو حین ارائهی یک درس با سؤال سختی که به تفکر انتقادی نیاز دارد روبرو شود، میتواند با استفاده از فرایند تفکر مبتنی بر تحقیق، پاسخ هوشمندانهای به آن سؤال دهد.
2. مهارتهای ارتباطی بهتر
مهارت سخنرانی کودکان در توانایی آنها برای برقراری ارتباط با دیگران نقش بسیار مهمی دارد. به لطف این مهارت آنها بهتر و واضحتر میتوانند ایدهها و افکار خود را بیان کنند. چنین قابلیتی شاید در نگاه اول چندان مهم به نظر نرسد، ولی رسیدن به چنین مهارتی در ارتباط به تمرین زیادی نیاز دارد.
کلاسها و دورههای زیادی برای آموزش سخنرانی به کودکان وجود دارد. این کلاسها فرصت مناسبی در اختیار آنها قرار میدهند تا ایدههای ارتباطی خود را در عمل به کار بگیرند. مدرسه سخن با برگزاری کلاسهای آموزش فن بیان به کودکان، تقویت مهارتهای ارتباطی کودکان شما را تسهیل میکند. با بهبود مهارتهای ارتباطی، فرد در فرایند شبکهسازی تبحر زیادی پیدا میکند. تبحری که میتواند در عرصههای مختلف زندگی مزایای ارزشمندی داشته باشد.
3. مهارتهای شنیداری بهتر
یک سخنران خوب علاوه بر مهارت در ایراد نطقهای اثرگذار، شنیدن را هم خوب بلد است. او میتواند با صبر و حوصله به صحبتهای دیگران گوش کند و به نگرانیها و دغدغههایشان پاسخ دهد. یکی از مهارتهایی که در کلاسهای آموزش سخنرانی به کودکان آموزش داده میشود، شنیدن فعال است. یعنی کودکان در موقعیتی قرار میگیرند که باید به یک مشکل گوش داده و پاسخ مناسبی برای آن ارائه دهند. با فراگیری مهارت شنیدن فعال، توانایی آنها در فهم و تحلیل موضوعات پیچیده به شکل قابلتوجهی افزایش مییابد.
نکته مهم دیگر اینکه فعالانه گوش سپردن میتواند به بهبود اخلاقیات کودک نیز کمک کند. چراکه از او فردی همدل میسازد که بهواسطه این همدلی میتواند با همسالان و اعضای خانواده خود ارتباط بهتری برقرار کند.
4. توانایی تأثیرگذاری و متقاعدسازی
آدمی بزرگترین دروغها را هم باور میکند؛ به شرط اینکه آن دروغ را با اطمینان کافی بگویید! یک سخنران ماهر بهآسانی میتواند مخاطبان را نسبت خود باورمند کند. به همین دلیل است که اغلب سیاستمداران، بازاریابان و فروشندگان مهارت خوبی در سخنوری دارند.
توانایی متقاعدسازی و نفوذ جوهری است که فرد را به یک رهبر واقعی تبدیل میکند. حتی اگر باهوشترین انسان روی کره زمین باشید، باز هم ممکن است نتوانید دیگران را مجاب به پذیرش ایدههایتان کنید. ولی یک سخنور ماهر بهخوبی از عهده انجام این کار برمیآید. کودکان امروز رهبران فردا هستند و باید از توانایی به اشتراک گذاشتن ایدههای خود با جهان برخوردار باشند و بتوانند بر دیگران تأثیر بگذارند. این یکی دیگر از مهمترین دلایل اهمیت آموزش سخنرانی به کودکان است.
5. اطمینان و عزتنفس
آموزش سخنرانی به کودکان اطمینان و عزتنفس بالایی را برای آنها به ارمغان میآورد. عناصری که در طول زندگی به آنها در برونرفت از شرایط بحرانی کمک زیادی میکند. کودکانی که قادر به برقراری ارتباط با جمع هستند، جذاب و درعینحال مطمئن به نظر میرسند.
متأسفانه جهانی که ما در آن زندگی میکنیم، عرصه قلدری و تبعیض است. اغلب کودکان وقتی با قلدری و تبعیض روبرو میشوند، از عزتنفس پایین خود آسیب میبینند. به عبارت دیگر، بسیاری از مشکلات کودکان فقط با داشتن عزتنفس بالاتر قابل حل شدن است. وقتی آنها مهارت رویارویی بدون ترس با دیگران را بیاموزند، عزتنفس و اعتمادبهنفس لازم را پیدا میکنند. عناصری که به آنها در تحمل چالشهای بزرگ زندگی یاری میرسانند.
6. بهبود مهارت سازماندهی
سخنرانی کودکان در جمع مستلزم سازماندهی بالاست. آنها باید برای ارائهی صحبتهایشان بهخوبی برنامهریزی کنند. زیرا لازم است که برای پاسخ دادن به سؤالات احتمالی از آمادگی کافی برخوردار باشند. به این ترتیب کودکان برنامهریزی از قبل را یاد میگیرند که به آنها کمک میکند در طول زندگی، سازماندهی بیشتری داشته باشند.
همزمان که کودک بزرگ میشود و مسئولیتهای بیشتری را بر عهده میگیرند، ارزش مهارتهای برنامهریزی و سازماندهی بیشتر و بیشتر نمایان خواهد شد. به کمک این مهارتها کودکان میتوانند قدرت تحلیل خود را ارتقا دهند و در حل مسائل موفقتر عمل کنند.
سخن آخر
6 دلیلی که درباره اهمیت آموزش سخنرانی به کودکان خواندید، در کنار یکدیگر پکیجی از موفقیت را در زندگی ایجاد میکنند. این موارد کودک را برای آینده آماده ساخته و زمینهای فراهم میآورند که به یک رابط و رهبر اثرگذار تبدیل شود.
همانطور که گفتیم والدین هنوز آنقدر که باید و شاید اهمیت سخنرانی کودکان و مزایای یادگیری این مهارت را جدی نگرفتهاند. ولی خوشبختانه طی سالهای اخیر آگاهی عمومی درباره این مهارت و ضرورت اکتساب آن در کودکی رشد چشمگیری داشته است. آیا شما هم برای آموزش فن بیان به کودکان خود در جستجوی یک دوره مناسب هستید؟ اساتید دلسوز، متخصص و باتجربه مدرسه سخن آماده آموزش سخنوری به کودکان دلبند شما هستند.