فکر میکنید زبان بدن چقدر در روابط ما با دیگران موثر است؟ بخش زیادی از آنچه دربارهی دیگران میدانیم، تاثیر اولین دیدار و حسی که به طرف مقابل القا میکنیم، از طریق زبان بدن و روابط غیرکلامی انجام میشود. اگر فردی هستید که از اختلال اضطراب جمعی رنج میبرید، زبان بدن ممکن است برای شما موضوع جالبی باشد.
در اختلال اضطراب جمعی فرد به طور ناخودآگاه رفتارهای غیرکلامی را بروز میدهد که میتواند نشانهی اضطراب باشد. یادگیری زبان بدن صحیح به شما کمک میکند فردی خوشبرخورد و با اعتماد به نفس بالا باشید.
همچنین زبان بدن به شما کمک میکند که نظر افراد مختلف را به خود جلب کنید. اگر تا امروز خلاف این اتفاق افتاده است، شاید متوجه نشدهاید یکی از دلایل اصلی آن زبان بدن است. ممکن است در ابتدای تقویت زبان بدن حس خوبی نداشته باشید اما به زودی همه چیز برایتان طبیعی میشود. پس از مدتی کوتاه، صمیمی و با اعتماد به نفس رفتار میکنید.
آیا دوست دارید درباره تقویت زبان بدن بیشتر بدانید؟ عالی است. این مطلب را تا آخر دنبال کنید.
صمیمیتر شوید
اگر اضطراب و نگرانی مانع بزرگی برای شما و روابطتان است، احتمالاً بسیاری از ویژگیهای زبان بدن بسته را استفاده میکنید و این کار، مانع ارتباط صمیمی شما و دیگران میشود. این رفتارهای غیرکلامی بقیه را به فکر میاندازد که شما علاقهای به ارتباط صمیمانه ندارید. برای مثال: دست به سینه نشستن، سر را پایین انداختن و یا فاصله گرفتن از جمع. همهی این رفتارها یک چیز را به اطرافیانتان انتقال میدهد: منو تنها بذارین.
تمرین زبان بدن صمیمی بسیاری از رفتارها را تغییر میدهد و اگر با اختلال هراس جمعی زندگی میکنید، تقویت آن کمکهای بسیاری به شما میکند. تعدادی از راههای که به شما در رسیدن به زبان بدن صمیمی کمک میکند:
- از عادتهای اضطراب آور و پرتنش دوری کنید
- سرتان را بالا بگیرید
- ارتباط چشمی برقرار کنید
- هنگام گوش دادن به دیگران سرتان را تکان دهید
- لبخند بزنید
مراقب اشتباهات باشید
اگر اختلال اضطراب جمعی دارید، باید مراقب نشانههای زبان بدنی باشید که به دیگران نشان میدهید درحالیکه چنین قصدی ندارید و غیرارادی است. به طور کلی، این رفتارهای مربوط به زبان بدن بسته است که شما را فردی غیرصمیمی، گوشهگیر، بیعلاقه و افسرده نشان میدهد.
از طرف دیگر این رفتارها ممکن است با توجه به اضطراب شما طبیعی باشد. چیزی که از شما به بقیه میرسد این است که دوست ندارید کسی بیشتر درباره شما بداند. اگر میخواهید شرایط عوض شود، فردی اجتماعی و با اعتماد به نفس بالا باشید، اول از همه توجه کنید که شما هم این رفتارها را انجام میدهید؟
تشخیص و آگاهی از اختلال، نیمی از راه تقویت مسیر زبان بدن صحیح است.
چندین رفتار منفی که ممکن است امواج منفی باشد که به دیگران ارسال میکنید، موارد زیر را شامل میشود:
- لبخند مصنوعی و بدریخت
- دست به سینه نشستن
- تکان دادن مداوم پاها
- عدم برقراری ارتباط چشمی
- سر را پایین انداختن
- از بقیه فاصله گرفتن
- قوز کردن
اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید
افرادی که اختلال اضطراب جمعی دارند، قضاوتهای غیرمنصفانهای درباره خودشان میکنند. فکر میکنند بقیه درباره آنها نظر منفی دارند چون از همان دیدگاه خودشان را ارزیابی میکنند. این مشکل میتواند منجر به کمبود اعتماد به نفس و عزت نفس شود.
اقداماتی که کمک میکند اعتماد به نفس بالاتر و بهتری داشته باشید، موارد زیر را شامل میشود:
- محکم دست دادن
- گام برداشتن قوی و با قدرت
- چهارشانه ایستادن
استفاده از زبان بدنی که نشانههای اعتماد به نفس بالا را داشته باشد، خودِ اعتماد به نفس را هم افزایش میدهد.
یکی از راههای افزایش اعتماد به نفس این است که با اعتماد به نفس رفتار کنید، حتی اگر در درونتان این اعتماد به نفس وجود نداشته باشد. نگران نباشید، پس از مدتی زبان بدن طبیعی شما به درونتان راه پیدا میکند.
به بیان چهره توجه کنید
غیر از بیان بدن، بیان چهره هم حقایق زیادی از رفتار و احساسات آدمها به ما نشان میدهد. میدانیم که هفت احساس اصلی وجود دارد که توسط چهره بیان میشود. این احساسات شادی، ناراحتی، ترس، نفرت، عصبانیت، تحقیر و غافلگیری را شامل میشود که توسط همهی انسانها ابراز میشود.
افرادی که اختلال اضطراب جمعی دارند، اغلب به سختی ارتباط چشمی برقرار میکنند و نمیتوانند پیامهایی را که طرف مقابل از طریق ارتباط چشم میفرستد، دریافت کنند.
تعدادی از مواردی که از طریق آن بیان چهره برقرار میشود، به شرح زیر است:
- با دست جلوی دهان را گرفتن
- پایین انداختن ابروها
- جمع کردن لبها
- بالا انداختن ابروها
برای بهبود بیان چهره، اول لازم است احساسات اصلی را بشناسید و از طریق آن واکنش مناسب را انجام بدهید.
فریب نخورید
اضطراب گاهی جوری آدم را فریب میدهند که شما به زبان بدن طرف مقابلتان بیتوجه میشوید. برقرار نکردن ارتباط چشمی و سرپایین انداختن از نشانههای این ارتباط چشمی است.
اگر میخواهید بدانید که کسی دارد به شما دروغ میگوید یا نه، یا چه اندازه رفتارش صادقانه است، هم میتوانید به لحن حرفهایش توجه کنید و هم به زبان بدن او.
چند تا از نشانههایی که به شما در سنجش راستگویی طرف مقابل کمک میکند:
- از برخورد مستقیم دوری کرده و مثلا با موهایش بازی میکند
- از ارتباط چشمی خودداری میکند
- بدنش را سفت میکند
البته هیچکدام از این موارد به این معنی نیست که فردی دارد دروغ میگوید اما وقتی شما مشغول تفسیر زبان بدن هستید این ویژگیها به شما کمک میکند فریب نخورید.
دلایل مختلفی وجود دارد که حرفهای طرف مقابلتان با زبان بدنش سازگار نیست. یکی از این دلایل این است که دارد دروغ میگوید.
ارتباط غیرکلامی را بفهمید
آیا به دنبال یک راه سریع هستید تا زبان بدن اطرافیانتان را شناسایی کنید و بهتر بفهمید؟ همه چیز در دو بعد خلاصه میشود: راحتی و ناراحتی.
به رفتارهای طرف مقابلتان دقت کنید و ببینید که کدام بعد را در آن میبینید، سپس، دنبال چرایی آن باشید که فلان حرکت نشانه چه بود یا فلان حرف را به چه دلیل گفت. اگر بین حرف و زبان بدن اختلاف بود، زبان بدن معمولا راهنمای موثقتری است.
مواردی که باعث میشود ارتباط غیرکلامی را بهتر درک کنید، نکتههای زیر را شامل میشود:
- درباره نیت آدمها سوال بپرسید
- دنبال نشانههای غیرکلامی بگردید که با نشانههای کلامی ناسازگار باشد
- به لحن صدا دقت کنید
- به زیرمتن و شرایط دقت کنید
- از زبان بدن برای تاکید بر گفتههایتان استفاده کنید
هنگامی که زبان بدن را میبینید، گاهی پیش می آید که در تشخیص آن اشتباه کنید. به جای یک عامل، مجموعه زبان بدن دقت کنید و همچنین نشانههای کلامی را هم بسنجید. بدینترتیب بهتر میتوانید نتیجه بگیرید که طرف مقابل چه چیزی را به شما میخواهد بگوید.
دانستن اینکه چطور زبان بدن را تقویت کنید، کاری ساده است. فقط باید تمرینات زیادی را به طور مداوم انجام دهید. آنوقت همه چیز آسان میشود.
خوب به اطرافتان دقت کنید و ببینید چه چیزی باعث ترس شما میشود. این عوامل را شناسایی و ترس را کاهش دهید. اگر بتوانید زبان بدن خودتان را تقویت کنید، بهتر میتوانید زبان بدن بقیه را هم بخوانید.
مقالات خواندنی: