بسم الله الرحمن الرحیم
دست ها ی پینه دارم همچو دستان بلوط هیبتی ازصخره دارد مزه نان بلوط
ریشه درسنگم ولی راضی تراز هر باغ گل تا خدا پرواز دارد ،دست ایمان بلوط
صد ها سلام و هزاران درود و صد هزاران عشق نثار شما عزیزانِ حاضر
خوشحال و سعادتمند هستم که به عنوان مجری همایش ملی جنگلهای بلوط درحضور شما عزیزان ،بزرگواران و مخاطبان ارجمند ، ازیادگارجغرافیای کهن تاریخم که عمرایستادگی چندهزارساله دارد صحبت کنم .
بلوط نمادی ازصبر وشکیبایی و قدرت واستقامت است ودربسیاری ازفرهنگ ها مقدس است.
من فاطمه بامشاد ،دختری ازنسل این میراث وتاریخم، ودرصحنه ایران مجری ویازدهمین جشنواره شیخ اجل سعدی شیرازی حضورپیدا کرده ام، و بگویم این گنج کهن سال ، که سال ها پناهگاه امن مردم ومیراث فرهنگ زاگرس نشینان بوده وهست درحال انقراض ونابود یست،
این همایش با رویکرد حفظ ،نگهداری وحمایت از درختان بلوط برگزار می گردد.
«پوشش گیاهی در هر کشور پشتوانه ای ارزشمند برای حفاظت از آب و خاک است .هرسال با آغاز فصل گرما بخش قابل توجهی از این ثروت در آتش می سوزد، یکی از مناطقی که در تامین آب ایران نقش مهمی دارد و هر سال شاهد آتش سوزی با ابعاد متفاوت در نقاط مختلف آن هستیم جنگل های رشته کوه زاگرس است ،پهنه جنگلی که محدود به یک استان هم نیست.»
سرچشمه بسیاری از رودهای ایران رویشگاه بلوط است
پهنه رویشی رشتهکوههای زاگرس، به عنوان وسیعترین و اصلیترین رویشگاه گونههای مختلف بلوط ایران اهمیت ویژهای دارد . جنگلهای بلوط منطقه زاگرس از استان
آذر بایجان غربی در شمال غربی ایران آغاز
می شود و در قسمت غرب استانهای کرمانشاه، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و لرستان و در جنوب غرب ایران استانهای کهگیلویه و بویراحمد و فارس را طی میکند. رویش این درخت، درامتداد اصلی ترین رودخانههای ایران از جمله کارون، دز، کرخه، مارون، سیروان، زاب، زاینده رود از زاگرس تداوم دارد
نقش پوشش گیاهی رشته کوه زاگرس علاوه برنقشی که پوشش گیاهی زاگرس در افزایش آب سفره های زیر زمینی و جلوگیری از وقوع سیلاب دارد ،برای کشور ما یک کمربند حفاظتی درمقابل طوفانهای شنی است که از دیگر کشورها وارد می شوند اما این کمربند حفاظتی که مانعی است برای ویرانی، خود از خطر ویرانی در امان نیست .
درختان بلوط ریسمان رشته کوه زاگرس هستند ازبین رفتن این جنگل هاروی زمین پیامد های فاجعه باری برای جوامع انسانی وتمام موجودات زنده روی زمین به دنبال دارد و
کاهش شدید بارندگی، افزایش سیل و طوفان
فرسایش خاک وشسته شدن شهرها
گرم شدن زمین
افزایش گاز های گلخانه ای
افزایش بیماری وووو
واین روزها جنگل های بلوط درجدالی نابرابر برای بقا درحال تلاش هستند ،حریق،سوداگران چوب،بهره برداری بی رویه جنگل نشینان،خشکسالی،هجوم افات،،و هرکدام زخمی برپیکر جنگل های بلوط برجای میگذارد وهیچ مرهمی برای التیام این زخم ها وجود ندارد.
برای احیای زندگی دوباره بلوطستان زاگرس راهی جز هم گرایی دولت وملت نداریم ، دراین بین نیز جنگل های بلوط نیازمند همت مسئولان استانی هستند که داد درختان بلوط را به گوش مسئولان کشوری و حافظان محیط زیست برسانند وجلوی انقراض آنان گرفته شود.
باید بدانیم محیط زیست این نگین سبز راازپیشانیان به ارث نبرده ایم بلکه ازایندگان به امانت گرفته ایم و باید درحفظ وحراست این امانت کوشا باشیم.
از توجه شما سپاسگزارم.
خداوند حافظ و حق نگهدارتان باد .
متن مجری : فاطمه بامشاد
همایش ملی جنگلهای بلوط
مجری افتتاحیه همایش ملی جنگلهای بلوط
کد متن :11.20
رییس یازدهمین جشنواره ملی سعدی : دکتر فریبا علومی یزدی
برگزار کننده : موسسه شهریاران سخن (مدرسه سخن ) و باشگاه مجریان و هنرمندان صحنه ایران (ایران مجری)
حق مالکیت متن متعلق به سایت سخنوری است و هرگونه کپی برداری و انتشار این متن در هر وب سایتی ، مشمول جرایم رایانه ای خواهد بود .