بسم الله الرحمن الرحیم. به نام خداوند لوح و قلم حقیت نگار وجود و عدم
سلام و عرض ادب خدمت شما بزرگواران….بنده مریم جوزقیان از دیار نصف جهان مفتخرم که امروز در بین شما والدین و نوجوانان هستم.
این متن حایز تقدیر ویژه در بخش سخنرانان برتر و نفر پنجم سخنوری شده است.
امروز میخواستم در مورد عزت نفس کودکان و نوجوانان صحبت کنم،اما وقتی وارد نمایشگاه شدم و این همه آثار باشکوه و زیبای فرزندان شما رو دیدم؛پیش خودم گفت: چه عزت نفسی بالاتر از اینکه یک نوجوان به درک درستی از ایمان و باور قلبی نسبت به خودش رسیده باشه؟!چه عزت نفسی بالاتر از اینکه یک نوجوان توانایی ها و استعداد های خودش رو فرا گرفته باشه؟!)برای همین تصمیم گرفتم در مورد موضوعی دیگر که باز هم در این نمایشگاه تلنگری بر وجودم زد،صحبت کنم.
محو تماشای آثار بودم که این اثر(یک صنایع دستی اصفهان که قلم کاری بود،دستم گرفته بودم و نشان دادم)توجه منو به خودش جلب کرد.ظرافت،اصالت و رسالت….
که ناگهان صاحب اثر با لهجه ی شیرین اصفهان کنارم اومد و گفت: (اِگه دوسِش داری میتونی بِخِریش؟!)) و من هم خریدم…
چه چیز باعث شد که یک نوجوان به دور از خجالت ،قضاوت و شرارت کسب درآمد کنه؟؟آیا نیاز مالی داره؟؟آیا پرتوقعه؟؟آیا از سواد مالی خوبی برخورداره؟؟
سواد مالی که هر کسی از اون یه تعریف و ادعایی داره مثل حکایت فیل در تاریکی مثنوی مولوی…
بعضیا می گن سواد مالی یعنی ثروت و تجارت،بعضیا می گن یعنی کار و کار آفرینی و بعضیا هم می گن یعنی آشنایی با مفاهیم اقتصادی…
تلقی مردم از فیل اونجایی به مشکل برمیخوره که هر کسی بخواد فیل رو بر اساس تصورات خودش به کار بگیره.
پدر و مادر عزیز سواد مالی یعنی ترکیبی از آگاهی،دانش،مهارت،نگرش و رفتار لازم برای تصمیم گیری مالی صحیح و در نهایت دستیابی به رفاه مالی فردیست…روانشناسی زرد یه جمله ی معروف داره که میگه: (اگه فقیر به دنیا اومدی تقصیر خودت نیست ولی اگه فقیر از دنیا رفتی تقصیر خودته!)) منم با این جمله موافقم ولی آیا آموزش های لازم در این راستا وجود داره که منم فقیر از دنیا نرم؟؟؟
جناب آقای وزیر آموزش و پرورش در این اوضاع ناامن و نابه سامان اقتصادی، هنوز وقت آن نرسیده که خلاء شهروند اقتصادی پر بشه؟؟
جناب آقای وزیر آموزش و پرورش، درس هایی مثل فناوری،تفکر و آمادگی دفاعی برای پسران و دختران ما جز واحدهای درسی اضافه شد،ولی دریغ از سواد مالی….(خشت اول چون نهد معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج)
معماران شرافتمند،بیاین باز هم از خودمان شروع کنیم و منتظر دولت ها،مقام ها و فرهنگ سازی ها نباشیم. من هم مثل شما مخالف کودکان و نوجوانان کار هستم.ولی آن کجا و این کجا؟!؟! آنها برای زنده ماندن کار میکنند و فرزندان ما برای ثبات مالی در آینده،کسب تجربه ی عملی و یادگیری مسئولیت ها و تعهدات مربوط به کار….حضرت علی(ع) می فرمایند: (خردمند به کارش تکیه می کند و نادان به آرزوهایش))
می خوام از این فرصت استفاده کنم و یه کتاب بهتون معرفی کنم…کتاب سواد مالی کودکان اثر بث.کوبلینر از انتشارات قطره
و در آخر صحبتم با نوجوانان هست ولی نه از زبان خودم بلکه از زبان حضرت مولانا.ایشون می فرمایند:
از قناعت هیچ کس بی جان نشد از حریصی هیچ کس سلطان نشد
خدانگهدار
مریم جوزقیان شرکت کننده بخش رقابتی سخنوری در یازدهمین جشنواره ملی مجریان و سخنوران سعدی
نوع رویداد:همایش کارورزی برای نوجوانان
موضوع سخنرانی:نوجوانی و کسب درآمد
منابع:
*(کتاب سواد مالی کودکان)
*مقاله(بوچر_کوئن و لوساردی،۲۰۱۱؛لوساردی و میچل۲۰۱۱؛به نقل از روزنامه و همکاران،۲۰۱۱)
*(سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، ۲۰۱۴)
*(CYFI, ۲۰۱۳؛به نقل از آمارگیر و همکاران،۲۰۲۱)
*(مشاوره حضوری با خانم دکتر فاطمه ابراهیمی ،روانشناس کودک و نوجوان)
*(مشاوره تلفنی با سرکار خانم جعفری روانشناس بزرگسال)
*(مصاحبه و فیلم از نوجوانانی که با رضایت قلبی مشغول به کار بودند و با کسب اجازه از خودشان،فیلم آنها گرفته و در جشنواره پخش شد.)
این متن حایز تقدیر ویژه در بخش سخنرانان برتر و نفر پنجم سخنوری شده است.
کد متن :11.27
رییس یازدهمین جشنواره ملی سعدی : دکتر فریبا علومی یزدی
برگزار کننده : موسسه شهریاران سخن (مدرسه سخن ) و باشگاه مجریان و هنرمندان صحنه ایران (ایران مجری)
حق مالکیت متن متعلق به سایت سخنوری است و هرگونه کپی برداری و انتشار این متن در هر وب سایتی ، مشمول جرایم رایانه ای خواهد بود .