بسم الله الرحمان الرحیم
به نام آنکه جان را فکرت آموخت چراغ دل به نور جان بر افروخت عرض سلام ادب احترام دارم پیشگاه یکایک شما عزیزان.اینجانب فاطمه نورالهی هستم خیلی خوشحال و صد البته خوش اقبالم که در جمع شما نازنینان حضور دارم.
قدرتنمایی
یکی از ناهنجاری های بشر در طول تاریخ ، «قدرتنمایی» است. قدرتنمایی یعنی اینکه شخص به روشهای مختلف، خود را به رخ دیگران دیگران میکشد و نمایش قدرت میدهد. این قدرتنمایی به روشهای مختلف انجام میگیرد: رجز خواندن، ادّعا کردن، مدارک و تقدیرنامهها و دیگر نشانههای موفقیت خود را به شکلی اغراقآمیز به دیگران نشان دادن، افتخارات و پیروزیهای خود را در کوی و برزن جار زدن، افتخار کردن به کثرتِ دوستان و طرفدارانِ خود، پنهان کردنِ نقاط ضعف و کاستیها و عیبهای خود، تحقیر و توهین روا داشتن نسبت به دیگران و نظایر آنها.
لازم است مبحثی در روانشناسی تأسیس شود با عنوان «روانشناسیِ قدرتنمایی» و با روشهای علمی دربارۀ علل و اسبابِ این پدیده در افراد تحقیق و مطالعه شود. من با تحقیق در این زمینه بر این باورم که «قدرتنمایی، ضعفِ بزککرده است»؛ کسی که در ذات خود، بزرگ است و از بزرگی خود آگاهی دارد، هیچ نیازی نمیبیند که بزرگیها و عظمتهایش را بر سر کوی و برزن جار بزند. چنین کسی با اعتماد و آرامش زندگی میکند و حتی اگر دیگران بزرگی او را نبینند، خم به ابرو نمیاورند
این معنا در سخنی از امام صادق نیز آمده است: «هیچ کس تکبّر و گردنکشی نمیکند، مگر به سبب ذلّتی که در درون خود مییابد. شاید معنای اینکه در روایات اسلامی آمده است که «متکبران بر صورت مورچه محشور میشوند» این باشد که افراد متکبر و خودبزرگبین درواقع حقیر و ذلیلاند و باطنی مورچهوار دارند و نیاز آنها به قدرتنمایی نیز دقیقاً از همین احساس خواری و حقارت سرچشمه میگیرد.
آنچه دربارۀ قدرتنمایی افراد گفتیم، دربارۀ قدرتنماییِ نظامهای سیاسی نیز صادق است؛ بنابراین در کنار «روانشناسیِ قدرتنمایی»، لازم است از «جامعهشناسی قدرتنمایی» نیز سخن به میان آید. نظامهای سیاسی نیرومند معمولاً اهل قدرتنمایی و رجزخوانی نیستند، اما حکومتهای ضعیف که به خود و به مردم خود و به جهان اطراف خود اعتماد ندارند و در درون عمیقاً و شدیداً احساس ناامنی و ناتوانی و ترس دارند، از هر فرصتی برای نمایش قدرت استفاده میکنند.
نردبان این جهان ماو منیست عاقبت این نردبان افتادنیست لاجرم هر کس که بالا تر نشست استخانش سخت تر خواهد شکست
منبع : جناب آقای دکتر آرش یراقی
نام شرکت کننده:فاطمه نورالهی
بخش رقابتی : بخش سخنوری
نوع رویداد:همایش
موضوع اجرا: روانشناسی قدرت نمایی
کد متن :11.41
رییس یازدهمین جشنواره ملی سعدی : دکتر فریبا علومی یزدی
برگزار کننده : موسسه شهریاران سخن (مدرسه سخن ) و باشگاه مجریان و هنرمندان صحنه ایران (ایران مجری)
حق مالکیت متن متعلق به سایت سخنوری است و هرگونه کپی برداری و انتشار این متن در هر وب سایتی ، مشمول جرایم رایانه ای خواهد بود .