افزایش اعتماد به نفس در خواستگاری برای خانم‌ها با 7 تکنیک طلایی

افزایش اعتماد به نفس در خواستگاری برای خانم‌ها با 7 تکنیک طلایی

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

داشتن اعتماد به ‌نفس در خواستگاری برای خانم‌ها یک چالش بزرگ است. به‌عنوان یک خانم دم بخت، دغدغه‌های زیادی درباره جلسه خواستگاری دارید. مطمئناً دلتان می‌خواهد بهترین ورژن خودتان باشید و طوری به نظر برسید که طرف مقابل، بابت انتخاب شما به خودش افتخار کند. تحقق این امر تا حد زیادی مستلزم آن است که در کنار داشتن حد مناسبی از تواضع و خونگرمی، وجهه‌ای مقتدر از خود به نمایش بگذارید. جلسه خواستگاری، محفل مهمی برای تبادل افکار و نظرات است و برای اینکه بتوانید نقش فعالی در این صحنه ایفا کنید، به اعتمادبه‌نفس نیاز دارید. این اعتمادبه‌نفس کمکتان می‌کند تا آزادانه صحبت کنید و افکار و ایده‌هایتان را به بهترین شکل ممکن با هر آنکه لازم است، به اشتراک بگذارید. داشتن اعتماد به ‌نفس در خواستگاری، بدون داشتن یک ایده روشن فقط در کلام آسان است. ولی ما در این مقاله از سخنوری می‌خواهیم چند روش عالی و نکته عملی را به شما پیشنهاد دهیم.

 

راه‌های داشتن اعتماد به‌ نفس در خواستگاری

1. خودتان باشید

اینکه آدمی بتواند خودش باشد حقیقتاً یک هنر است. «خودتان بودن» به داشتن اعتماد به ‌نفس در خواستگاری کمک زیادی می‌کند. نباید نقش بازی کنید و وانمود کنید کسی هستید که نیستید. اجازه دهید خودِ واقعی‌تان در رفتار و گفتارتان بروز و ظهور پیدا کند. درباره علایق و ترجیحاتتان رک و صریح باشید. اگر شخصیتی شوخ‌طبع دارید، بگذارید این شوخ‌طبعی در کلامتان انعکاس یابد. حین گفتگوی خصوصی با خواستگارتان می‌توانید از این هم منعطف‌تر رفتار کنید. اگر عاشق موسیقی خاصی هستید یا جمع‌آوری کلکسیون شما را به وجد می‌آورد، این موضوعات را در زمان مناسب مطرح کنید. از تغییر نگرش یا علایقتان به این دلیل که خواستگار یا خانواده‌اش، نگرش یا علایق خاصی دارند، خودداری کنید. یادتان باشد ریلکس بودن و خوشحال بودن بابت آنچه هستید، خود یک ویژگی فوق‌العاده جذاب است. شریک زندگی ایده‌آل شما کسی است که شما را به خاطر خودِ واقعی‌تان دوست داشته باشد.

فراموش نکنیم هر انسانی، عادات و معایب منحصربه‌فردی دارد. با علم به این حقیقت، مراقب خود و رفتارتان باشید؛ با دیگران مهربان رفتار کنید و روی ارتقا به بهترین ورژن خودتان متمرکز باشید. برای پیدا کردن شریک زندگی رؤیایی، نیازی نیست انسانی کامل و بی‌عیب و نقص باشید.

2. لباس‌هایی بپوشید که به شما حس خوبی القا می‌کنند

لباس و نحوه پوشش، عاملی تعیین‌کننده در کیفیت احساس شما از حضور در عرصه‌های مختلف زندگی است. خواه این عرصه یک سخنرانی عمومی باشد یا یک جلسه خواستگاری. بنابراین یکی دیگر از نکات مهم برای داشتن اعتماد به‌ نفس در خواستگاری، خوب لباس پوشیدن است.

منظور از لباس خوب، لباسی است که ظاهرتان را زیبا و آراسته نشان دهد؛ ولی علاوه بر این، باید از پوشیدن آن احساس راحتی و آرامش خاطر داشته باشید. اگر می‌خواهید آرایش کنید، از قبل سبک‌ها و مدل‌های آرایشی مختلف را امتحان کنید و ببینید کدام سبک، ویژگی‌های دلخواه صورتتان را بهتر آشکار می‌کند. انتخاب رنگ موردعلاقه برای لباس نیز می‌تواند بر بهبود حس و حال درونی و متعاقباً سطح اعتمادبه‌نفستان تأثیر چشمگیری بگذارد.

3. با خودتان مکالمات ذهنی مثبت داشته باشید

شاید ساده‌لوحانه به نظر برسد ولی داشتن مکالمات ذهنی با خودتان، یک روش ساده و درعین‌حال کارآمد برای افزایش اعتماد به ‌نفس در خواستگاری است. قدرت تلقین را به‌هیچ‌عنوان دستکم نگیرید و از این پتانسیل پنهان به نفع خودتان بهترین استفاده را ببرید. برای تلقین مثبت به خودتان باید جملات و عبارات تائیدی را به کار بگیرید. مثلاً:

  • من زیبا، باهوش و عالی هستم
  • واقعاً چه کسی دوست ندارد همسری مثل من داشته باشد؟
  • عجب مهارت خوبی در سخنوری و جذاب حرف زدن دارم
  • من بی‌نظیرم و شایسته دریافت عشق بی‌انتها هستم
  • چقدر عاشق خود هستم
  • و ...

برای افزایش تأثیر این تمرین، می‌توانید عبارات تأییدی را با صدای بلند تکرار کنید.  حتی اگر احمقانه به نظر برسد ولی واقعیت این است که این یادآوری‌های مثبت واقعاً می‌توانند روی افزایش اعتماد به ‌نفس خانم‌ها مؤثر باشند.

4. به احساسی که نسبت به طرف مقابل دارید توجه کنید

فقط درباره احساس خواستگار یا خانواده‌اش نسبت به خودتان فکر نکنید. یادتان باشد طرف مقابل نیز تلاش می‌کند تا شما را تحت تأثیر قرار دهد. از آن گذشته، چون خواستگار با چشمان باز و پاهای خودش به سمت شما آمده، طبیعتاً برای جلب رضایت شما باید تلاش بیشتری کند. بنابراین در کنار توجه به احساس طرف مقابل، به صدای احساس و ندای درونی خودتان هم با دقت گوش دهید.

توجهتان را روی شیمی ارتباطتان با خواستگار و تأثیری که می‌تواند یا نمی‌تواند روی شما بگذارد معطوف کنید. برای این کار سؤالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • آیا از اینکه در کنار او هستید، احساس راحتی و خوشحالی دارید؟
  • آیا آن ریسمان نامرئی را که می‌تواند پیونددهنده ذهن و قلب بین زن و مرد باشد پیدا می‌کنید؟
  • آیا به شناخت بیشتر خواستگارتان و سر در آوردن از اعماق وجودی او علاقه دارید؟
  • آیا سبک و فن بیانش را جذاب و شنیدنی ارزیابی می‌کنید؟
  • آیا می‌توانید به شوخی‌های او بخندید؟
  • آیا ظرایف رفتاری او می‌تواند شما را تحت تأثیر قرار دهد؟
  • و ...

موارد فوق، ازجمله سؤالاتی هستند که تا حد زیادی فشار روانی را از روی شما برمی‌دارند و به افزایش اعتماد به‌ نفس در خواستگاری کمک می‌کنند. به جای اینکه دائماً نگران جواب این سؤال باشید که آیا طرف مقابل یا خانواده‌اش از شما خوششان آمده، خودتان را در جایگاه تصمیم‌گیرنده قرار بدهید. اگر رهایی از این نگرانی برایتان سخت است، به این فکر کنید طرف مقابل، بیشتر از شما به جلب رضایتتان نیاز دارد. این یادآوری ذهنتان را آرام و احساس تسلط بیشتری را به شما القا می‌کند.

5. تمرین کنید

حضور در جلسه خواستگاری و صحبت کردن با خواستگار و خانواده او شکلی از پرسونال مارکتینگ است. درواقع این جلسه، فرصتی برای نشان دادن بهترین ورژن شماست و این یکی دیگر از وجوه تشابه جلسه خواستگاری با جلسه سخنرانی عمومی است.

بسیاری از تمرین‌های کسب آمادگی برای سخنرانی عمومی می‌تواند برای افزایش اعتماد به ‌نفس در خواستگاری نیز مؤثر باشند. صحبت کردن در مقابل آینه، ضبط صدا و شبیه‌سازی جلسه خواستگاری با یک یا چند دوست صمیمی ازجمله بهترین تمرین‌ها برای تقویت اعتمادبه‌نفس شماست. با انجام این تمرین‌ها می‌توانید درباره نحوه صحبت کردن و همین‌طور زبان بدن به بینش خوبی دست پیدا کنید. از قدیم گفته‌اند رنگ رخسار خبر می‌دهد از سر درون! این تمرین‌ها فرصت خوبی برای آگاهی از حالت چهره و در دست گرفتن کنترل آن است و کمک می‌کنند هماهنگی خوشایند و مثبتی بین گفتار و رفتارتان ایجاد کنید.

6. ریلکس کنید

استرس خواستگاری، دشمن قسم‌خورده اعتمادبه‌نفس شماست. به همین دلیل یافتن راهی برای کاهش استرس به معنای تقویت اعتماد به‌ نفس در خواستگاری است. یکی از بهترین این تکنیک‌ها ریلکسیشن یا تن آرامی نام دارد که روشی ساده و درعین‌حال معجزه‌آسا برای آرام کردن روح و جسم شماست. البته ما برای پرهیز از طولانی شدن این مقاله از توضیح نحوه اجرای این تکنیک صرف‌نظر می‌کنیم. شما می‌توانید با یک جستجوی کوتاه به‌آسانی انجام آن را یاد بگیرید.

7. برای سناریوهای مختلف آماده باشید

بخش مهمی از جلسه خواستگاری به طرح پرسش‌ها یا اصطلاحاً سؤال و جواب اختصاص دارد. استرس این بخش مخصوصاً برای خانم‌ها آن‌قدر زیاد است که به‌تنهایی می‌تواند عامل مؤثری در کاهش اعتماد به ‌نفس در خواستگاری باشد. ولی اگر دقیق‌تر به موضوع نگاه کنیم متوجه می‌شویم که خانم‌ها نه از خودِ سؤال و جواب، بلکه از عنصر غافلگیری می‌ترسند. تصور اینکه ممکن است هر لحظه با سؤال سختی روبرو شوید که ندانید چه جوابی باید به آن بدهید، درونتان را آشفته می‌کند و این آشفتگی کم یا زیاد در رفتارتان دیده خواهد شد. پس به‌منظور کور کردن یکی دیگر از عناصر تولید استرس در خواستگاری و متعاقباً داشتن اعتماد به نفس در خواستگاری، سناریوهای مختلف را مرور کنید و برای مواجهه با هر سناریو، برنامه مشخصی داشته باشید.

سعی کنید سخت‌ترین سؤالات ممکن را پیش‌بینی نموده و برای آن‌ها جواب مناسبی در نظر بگیرید. این مدیریت سناریو فشار روانی وارد بر شما را تا حد قابل‌توجهی کم می‌کند.

فن بیان در خواستگاری؛ با این ترفندها محبوبتان را آسان‌تر متقاعد کنید!

سخن آخر

اعتمادبه‌نفس، گوهری گران‌بها و توشه راه اساسی برای جاده پردست‌انداز زندگی است. روا نیست که اهمیت این ویژگی را صرفاً به موضوعاتی مانند جلسه خواستگاری محدود کنیم. داشتن اعتماد به ‌نفس، در هر کدام از مراحل سخت زندگی به‌نوعی می‌تواند راهگشا باشد و همانند نیروی محرکه‌ای عمل کند که آدمی را در غلبه بر ترس‌ها و نگرانی‌هایش توانمند می‌سازد.

آگاهی از راهکارهای داشتن اعتماد به ‌نفس در خواستگاری، البته که به‌نوبه خود مهم و ارزشمند است. ولی مهم‌تر آن است که بانوی ایرانی، این اعتمادبه‌نفس را در وجود خود نهادینه ساخته و آن را به جزء لاینفکی از خویشتن تبدیل کند.  رسیدن به چنین مرحله‌ای، به حد بالایی از آگاهی نیاز دارد و از بهترین راه‌های کسب آگاهی، مشورت گرفتن است.

یکی دیگر از خدمات ارزنده مدرسه سخن، برگزاری جلسات مشاوره اعتمادبه‌نفس است. ما در این جلسات، جنبه‌های جدیدی از ارزش و قدرت وجودتان را پیش چشمان مهربانتان به تصویر می‌کشیم تا با درست دیدن حقیقتِ آنچه هستید، به این نتیجه برسید که در اعتماد به خود، قابلیت‌ها و توانایی‌هایتان حتی لحظه‌ای نباید تردید کنید.

  • نسبت به خودتان تردید دارید؟
  • همواره خود را دستکم می‌گیرید؟
  • نگران ناتوانایی‌هایتان هستید؟
  • تردیدها، پر پروازتان را برای اوج گرفتن بریده‌اند؟
  • خود را ناکافی می‌دانید؟
  • «مباداها»، آرام و قرارتان را ربوده‌اند؟
  • و …

اگر فقط جواب یکی از سؤالات بالا مثبت است، حضور در جلسات مشاوره برای اعتمادبه‌نفس گام بعدی شما در مسیر اعتلای وجودی‌تان است. در مدرسه سخن، منتظر شما هستیم!

اسب سفید و سواری بر آن در راه نیست؛ این شما هستید که با آموختن شیوه زندگی باید خالق فرصت‌های طلایی باشید و اعتماد به نفس یکی از لازمه‌های دستیابی به این هدف است.

تلفن رزرو مشاوره حضوری : 02188192019


مطالب مفید :

کلمات محترمانه هنگام صحبت کردن – آموزش فن بیان خوب

10 گام موثر در افزایش اعتماد به نفس با یادگیری زبان بدن

نکاتی پیرامون زبان بدن برای اعتماد به نفس بیشتر

عزت‌نفس و اعتماد‌به‌نفس و ارتباط آن با حسودی

۵ راهکار ساده برای افزایش خودباوری، عشق به خویشتن و افزایش اعتماد به نفس

چرا مدرسه سخن؛ بهترین آموزشگاه فن بیان در تهران است؟

 

تماس با ما

تهران - میدان ونک - انتهای خیابان بیستم گاندی ، ساختمان 110 گاندی ، واحد 5

اینستاگرام مدرسه سخن : madresah_sokhan@

ایمیل: faribaolumi@gmail.com

تلفن: 02188192019   همراه : 09120809040

وبسایت:sokhanvari.com

جهت دریافت کروکی مدرسه سخن روی لوگو بالا کلیک کنید.