به نام خدا . به نام خدایی که مدبر است و هر آنچه که رخ میدهد به خواست و اراده اوست.
زیباترین سفیر سلامت را تقدیمتان می کنم . سلام . خدا را شاکرهستم که بربنده زهرا شفیعی توفیق رفیق گشت تا در همایش آگاه سازی جامعه بر اختلالات طیف اتیسم در محضر شما باشم.
خانم ها،آقایان، خیلی خوش آمدید. سپاسگزارم از حضور گرمتان،آن هم در این شرایط خاص اجتماعی!
دراین شرایطی که گذراندیم، احتمالا برای خیلی از شما عزیزان هم گوشی های همراهتان انیس و مونستان شده بود.
من هم در یک روز خوب خدا، مجذوب یکی از این ویدیو های ناب این قاب شدم. که مادری گفت : سفر؟ خیلی وقتِ است مهمانی نیز نمیرویم . پدری گفت : وقتی پارک میرویم که کسی آنجا نباشد.
بله! خیلی از ما این روزها تجربه کردیم. چند ماهی خانه ماندیم . خسته شدیم. نه؟
اما من نقل قولِ کسانی را داشتم که ماهها در خانه هایشان ماندند.۸ سال قرنطینه! ۲۰ سال! فرقی نمیکند، به تعدادِ بهاری که از عمرِ فرشته هایِ زمینی اشان میگذرد، فرشته هایی که دنیا را با عینک های خاص خودشان، متفاوت می بینند.
اگه من و شما پا در دلِ جامعه نمیگذاریم چون واکسن کرونا نیامده است،این بنده های خاص خدا، از مهر آسمان، نوازش باد و نور آفتاب ، دورند ؛ چون در برابر نگاه سنگینِ نگاه ما، واکسینه نشدند.
مادری می گفت: بعضی از نگاه ها را بعد از ۳۷ سال، هنوز فراموش نکرده ام.
بیاییم به جای پرتاپ سنگ های کم مهری برقطار زندگیشان،عشق وعاطفه را برخشت خشت تاروپود وجودشان حکاکی کنیم.
من مطمئن هستم، همین حس دوست داشتن و حُسن رفتار تان باعث شده است تا برای بهره مندی از نگرشِ خاصِ متخصصین، در مسیر آگاهی بر اتیسم گام بردارید.
و من انتظار دارم زین پس، سختترین سرمشقِ برقراری ارتباط اجتماعی این کودکان ، با آغوش رحمت شما دیکته شود؛ که عالمیان رافت وجودی شما را مشقِ امشب خود قرار دهند و دفتر انسانیت با قلم شناخت و آگاهی شما به نگارش درآید؛ تا بر همگان ثابت شود، این جوهره ی سراسر محبت اتیسم هست که بر صفحه ی وجود، افشانده شده وگرنه اتیسم، مسری نیست .
اینجاست که اهمیتِ برگزاری این چنین همایشها، برای زدودن این فاصله گذاری های غیر هوشمندانه ،آن هم در جامعه ای که از هر ۱۵۰ تولد یک نفر مبتلا به اتیسم است، درک می شود.
با این حال در همین جامعه کوچک ، خانواده هایی را شاهد هستیم که در دایره المعارف زندگیشان، واژه توانستن به خوبی صرف شده است که نتیجه ان، هنرمندان پر آوازه جهانی ، همچون هنریت سنت، و دونا ویلیامز است. اگرچه خود مبتلا به اتیسم بودند ، اما شناسایی و پرورش استعدادهای انها، پرده عزلت وگوشه نشینی را کنار زد و در عین حال پنجره ای رو به ما گشود تا از این طریق به این خانواده ها بگوییم ، مارا کنار خودتان بدانید ، دیگر قضاوتتان نمی کنیم. این افکار اشتباه را که نتوانسته اید فرزندان خود را بخوبی تربیت کنید ،دور می ریزیم؛ چون دیگر حواسمان هست رفتار متفاوت فرزند شما متناسب با شرایط اش می باشد. دیگر نمیگذاریم پرونده این فرشته ها در گوشه بایگانی عدالت اجتماعی خاک بخورد.
پس بیاییم سفیر اتیسم باشیم در هرجغرافیایی که هستیم.وهمه ساله، در دوم آوریل(سیزدهم فروردین) ،روز جهانی آگاهی بر اتیسم،با کاشت نهالِ آگاهی،درک،دوستی و همراهی، در شکوفایی هرچه بیشتر استقلال، پویایی و مشارکت اجتماعی این عزیزان، سهیم باشیم.
و سهم من وشما در همین ابتدای راه،هدیه ی طنین دلنشین دستانتان به افتخار این خانواده هاست.
نام و نام خانوادگی شرکت کننده : زهرا شفیعی
رویداد تایید شده : دومین همایش آگاه سازی جامعه بر اختلالات طیف اتیسم
.موضوع : اتیسم
بخش رقابتی : بیست مجری برتر
مشاور : سرکار خانم فریبا صدری
کد متن :18
رییس دهمین جشنواره ملی سعدی : دکتر فریبا علومی یزدی