به نام خدایی که در جهان مملو از مجازها حقیقت محض است .
سلام گرم و پر مهر اینجانب نعمت الله عرب بافرانی را از مبدا و نقطه شروع تعلیم و تربیت نسل آینده پذیرا باشید.
بهترین ساعات و روزهای عمر من در تکاپوی آموزش و تعلیم وتربیت ،ارشادونزاکت میگذرد، تعلیم نسلی از دانش آموزان که امیدوارم خالق فرداهای بهتر کشورم باشند .من باجانِ و دل، تمام قد و باتمام وجودم در تلاشم تا نسلی هدفمند و امیدوار، فعال و با نشاط و مبتکر و خلاق تربیت کنم. در این میان بزرگترین چالشی که باید باآن دست و پنجه نرم کنم ،فضای مجازی و گرایش نسل امروز بچه ها به سمت فضای مجازی است.
نسل امروز بچه ها در ارتباط تنگاتنگ با فضای مجازی آسیبهایی رو متحمل میشوند که بعضی از آنها حتی غیر قابل جبران است، اگرچه فضای مجازی نقاط قوت و مزیت،سود بخش و اثربخش رانیز دارد اما به چشم میبینیم که روز به روز تا چه اندازه تاثیرآن بر زندگی افراد جامعه و به خصوص کودکان و نوجوانان بیشتر میشود و نقشی که ایفا میکند پرفروغتر و پرفروزتر است.
طبق آخرین آمارهای ارائه شده از سوی رئیس مرکز آموزش سواد رسانهای کشور
19میلیون و 800 هزار نفر از کاربران اینترنت زیر 18 سال هستند که به این موضوع باید توجه کرد، این آمار بیانگر آن است که: نسل امروز کشورمان که در سنین کودکی و نوجوانی به سر میبرند بیشتر از اینکه جذب دنیای حقیقی وراستن و روابط متقابل افراد در جامعه شوند درگیر فضای مجازی و وهمی و روابط نامعقول هستند.
خداوند در قرآن میفرماید ( ایه 21سوره عنکبوت قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ) درزمین بگردید و ببینید که خداوند چگونه خلقت را ایجاد کرده و امروز کودکان ما نه تنها کودکی نمیکنند و به دنبال کشف پدیده های هستی و گردش در طبیعت نیستند بلکه از درک ساده ترین حقایق جهان سرشت وآفرینش خدای لایزال هم محرومند، کودکانی که روزهای زیبای کودکیشان را باید به کشف جهان پیرامون و شگفتی های جهان هستی بگذرانند جهانشان محدود شده به یک زاویه اتاق و بازی کامپیوتری.
فردوسی میفرماید: زگژی نجوید کسی راستی گر از راستی برکند آستی
نوجوانانی که باید همواره در حال کسب دانش واطلاعات مفید وغنی و قوی باشند اطلاعات و دانش خود رااز منابع غیر معتبرومغلوط و نادرست به دست می آورند و بزرگترین آسیب فضای مجازی به ما والدین و معلمان و مدرسان ومسیله آموزان مربوط میشود.
بزرگترین آسیب فضای مجازی اهمال و تکاهل ما والدین و مربیان در ملتفت کردن بچه هایمان و سستی وتغافل و تکاسل در فراهم کردن خوراک فرهنگی برای انها.
ما بچه هایمان را با ابزارهای مدرن این روزها تنها در جهان ناشناخته مجازها رها کردیم و خود خواهانه غرق زندگی و روزمرگیهای خودمان شدیم ،غافل از اینکه ما در برابر ثانیه ثانیه های کودکی بچه هایمان مسیولیم در مقابل کودکی کردنهایشان، خاطراتشان، بازی و ملاعبه ی روزهای قشنگ کودکی آن ها که با مشاهده و عنایت به یک مانیتور بی جان و روان میگذرد مسوولیم.
در جریان شرایط پیش آمده و آموزش مجازی وقتی به پروفایل دانش آموزانم نگاه میکردم فهمیدم که ما بزرگترها سالها از دنیای این بچه ها و سوادو بینش اونها در حیطه فضای مجازی عقب هستیم و لازمه تربیت صحیح و حفظ فرزندانمان از آسیبهای مجازی کسب دانشو بینش و مهارت درست در این حیطه، آگاه سازی و انتظام کودکان و نوجوانان نسبت به آسیبهای فضای مجازی و پیداکردن جایگزین مناسب برای فضای مجازی است.
به امید روزی که فرزندان ایران زمین مثل ستاره هایی در آسمان جهان پهناورمان بدرخشند و ما از دور نظاره گر پیشرفت و کامیاری و کامکاری و موفقیتشان باشیم.
یارب این قافله ی کودکان و نوجوانان مارا لطف ازل بدرقه باد،پوینده و پایدار وخدا یار و نگهدار.
مجری : نعمت الله عرب
موضوع:سمینار آسیب شناسی فضای مجازی با محوریت آسیب شناسی برای کودکان و نوجوانان
بخش رقابتی :بیست مجری
مشاور:سرکارخانم امانی
دهمینجشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران
کد متن: 7
رییس دهمین جشنواره ملی سعدی : دکتر فریبا علومی یزدی
صفحه اینستاگرام مدرسه سخن