مجری تلویزیون، یک کاراکتر معمولاً تأثیرگذار و جذاب است. اساساً مجریگری، یکی از عرصههای جذاب و البته پر چالشی است که بسیاری برای رسیدن به آن تلاش میکنند. آیا شما هم جزء همین دسته هستید؟ آیا میخواهید یک مجری تلویزیون باشید و با اجرای خارقالعادهتان، مدیریت افکار و احساسات مخاطبان را در دست بگیرید؟ آیا جریان سازی را دوست دارید؟ بسیار خب! در این مطلب از سخنوری، هشت خصوصیت اصلی و ضروری را که در ابتدای راه تبدیل به یک مجری تلویزیون باید واجد آنها باشید، بیان کردهایم. پس تا انتهای مطلب را بخوانید!
1. باپشتکار و مصمم باشید!
اگر فاقد عزم راسخ و پشتکار کافی هستید، بهتر است همینجا ایدهی تبدیل به یک مجری تلویزیون را فراموش کنید! اول ببینید چه عاملی شما را به مجریگری علاقهمند کرده است؟ پسازآن، قاطعانه پیش بروید. تبدیلشدن به یک مجری تلویزیون میتواند کار بسیار سختی باشد. بسیاری از افراد اعم از رقبا یا برخی مسئولین تلاش میکنند کنارتان بزنند. گاهی بر عرش و گاهی بر فرش خواهید بود! در هر صورت لازم است بدانید قرار است وارد صنعت سختی شوید.
ممکن است بارها از اینکه اجرای فلان برنامه رادیویی را که از ته دل به آن علاقه داشتید، به شما ندادهاند، سرخورده شده یا حتی مثل ابر بهار اشک بریزید! این را خودم بارها در اوایل راه تجربه کردهام! اما باید دوباره بلند شوید، قوی بمانید و هرگز میدان را خالی نکنید.
2. مشتاق باشید!
اگر از آن دسته افرادی هستید که در خواب و بیداری به مجریگری فکر میکنید، مطمئناً میتوانید رویایتان را محقق کنید و به یک مجری تلویزیون خوب تبدیل شوید. اما اگر فاقد چنین اشتیاقی باشید، با اولین ضربه، ناکامی یا مانع، آسیب دیده و میدان را خالی میکنید. مجدداً تأکید میکنم که باید بلند شوید و مسیرتان را ادامه دهید. اگر واقعاً مشتاق تبدیلشدن به یک مجری تلویزیون باشید، موانع و ناکامیها نهتنها شکستتان نمیدهند، بلکه قویترتان میکنند. در واقع این اشتیاق دیوانهوارتان است که نیروی محرکهی توقفناپذیر شما در این مسیر بوده و به شما در مواجهه با چالشها، قدرت و شهامت میدهد.
3. هرگز تسلیم نشوید!
این را بدانید هزاران هزار انسان در سراسر جهان، رؤیای تبدیلشدن به یک مجری تلویزیون را در سر دارند. پس حواستان باشد اگر بهسادگی تسلیم شوید، فردی دیگر جایگاهی را که میتوانست مال شما باشد، از آن خودش میکند و رویایتان هرگز رنگ واقعیت به خود نمیگیرد. شاید شنیدنش برایتان سخت باشد اما باور کنید واقعیت همین است که میگویم! کافی است در طول مسیر، قدری پایتان بلغزد یا از خود تزلزل نشان دهید. آنگاه باید شاهد موفقیت رقبایتان باشید!
4. ارتباطتان را حفظ کنید!
برای گرفتن یک اجرای تلویزیونی، ممکن است از یک طرف نخواهید با ارسال ایمیلها یا پیامهای یادآور به عوامل برنامه، برای کسی مزاحمت ایجاد کنید و از طرف دیگر هم قطعاً دلتان نمیخواهد فراموشتان کنند. چه وضعیت دشواری! یاد یکی از اولین اجراهایم افتادم. خاطرم هست که تقریباً هر ماه برای مدیر تولید آن برنامه ایمیل میفرستادم تا آمادگیام را برای اجرای آن برنامه به وی یادآوری کنم. اما مهمتر این بود که هر بار، کلیپی از اجراهای کوتاهم را هم ضمیمهی ایمیل میکردم تا او را در جریان پیشرفتم و سبک کاریام قرار دهم.
یادتان باشد که همواره حضورتان را یادآوری و آمادگیتان را اعلام کنید. اما درعینحال احتیاط کنید که دیگران را با پیامهایتان بمباران نکنید. اینکه بنشینید و دائماً به اینوآن پیام یا ایمیل ارسال کنید و در کنارش هیچ کار دیگری برای پیشرفت انجام ندهید، مطمئناً دستاوردی برایتان به همراه نخواهد داشت.
5. مرتبط باشید!
کورکورانه ایمیل نزنید و هرگز یک متنِ یکسان را برای عوامل و متصدیان برنامههای مختلف ارسال نکنید. میدانم این کار ممکن است سخت باشد اما بهتر است از آن اجتناب کنید. خودم آن اوایل چند بار مرتکب این خطا شدم؛ البته بین خودمان بماند!
اگر قرار است مجری برنامه کودک باشید، نوع پوشش و آرایش متناسبی در نمونه کارهایی که برای عوامل برنامه ارسال میکنید، داشته باشید. مثلاً با لباس مجلسی یا آرایش غلیظ جلوی دوربین قرار نگیرید! البته شک ندارم آن فردِ گیرنده، از دیدن وجناتتان سر ذوق میآید! اما درعینحال میداند فردی که قرار است مسئولیت اجرای یک برنامه کودک را بر عهده بگیرد، باید چه ویژگیهایی داشته باشد.
6. تحقیق کنید!
بدانید به چه کسی ایمیل زده و درخواستتان را ارائه میدهید. مثلاً بدانید نامش چیست و در سازمان چه مقام و منصبی دارد؟ ضمن اینکه تحقیق درباره سازمانی را که قصد همکاری با آن دارید، فراموش نکنید. مثلاً بدانید قبلاً چه برنامههایی را تولید کرده است؟ خلاصه کلام اینکه با آگاهی وارد ماجرا شده و این آگاهی را به دیگران نیز نشان دهید.
آگاهی، نوعی قدرت است و اگر قصد تبدیلشدن به یک مجری تلویزیون را دارید، بهتر است از همان آغاز مسیر خود را به دانش و اطلاعات کافی مجهز کنید.
7. وجه تمایزتان چیست؟
چه چیزی از سایر رقبا که همچون شما برای اجرای برنامه تلویزیونی در تلاشاند، متمایزتان میکند؟ چه ویژگی یا مزیت خاصی دارید؟ باید روی وجه تمایز و نقاط قوتتان مانور داده و تا میتوانید آنها را تقویت کنید. هرقدر متمایزتر و اصطلاحاً “یونیکتر” باشید، شانس انتخابتان بهعنوان مجری از سوی عوامل برنامه بیشتر خواهد بود.
8. خاص باشید!
تقریباً هر کسی که حرفه مجریگری را آغاز میکند، اجرای یک برنامه با مضمون سرگرمی یا موسیقی برایش جذابیت دارد و این یک واقعیت است. البته هیچ ایرادی به این علاقه وارد نیست اما باور کنید امتحان کردن حوزههای دیگر هم ضرری ندارد. حوزههایی که شاید با قابلیتهای فردیتان همخوانی بیشتری داشته باشند و بتوانید نام خود را بهعنوان یک برند ممتاز در آنها بر سر زبانها بیندازید. آیا در آشپزی مهارت زیادی دارید؟ چه عالی! پس چرا شانستان را در اجرای یک برنامه آشپزی امتحان نمیکنید؟ اساساً یک مجری متخصص در مقایسه با یک مجری عمومی از نگاه اکثریت مخاطبان، جذابتر است.
امیدواریم نکاتی که گفته شد در ابتدای مسیر مجریگری برایتان مفید باشند. البته این نکات، بیشتر، پیشنیاز آغاز راه هستند. برای تبدیلشدن به یک مجری تلویزیون حرفهای، خیلی چیزهای دیگر باید بدانید و از همه مهمتر باید تا میتوانید تمرین کنید. ما تلاش میکنیم در آیندهای نزدیک، مطالب جامعتری در این باره تقدیمتان کنیم.
مقالات خواندنی:
چگونه یک مجری تلویزیون شویم؟ [ بروزرسانی 1400 ]
چگونه میتوان مجری تلویزیون بود؟
ثروتمندترین مجریهای تلویزیون جهان در سال 2020 چه کسانی هستند؟