آنچه در تست حضوری مجریگری و گویندگی با آن مواجه خواهید شد و کارهای ابتدایی که باید انجام دهید:
– همراه داشتن کارت شناسایی و کپی مدرک تحصیلی یا کارت شناسایی
– حضور به موقع و در زمان مقرر در محل -استودیو
– پس از انجام مراسم بسیار کوتاه و ساده اداری که برای هرچه سریعتر و دقیق تر آن همکاری لازم را می فرمایید
– در استودیو و جلوی دوربین ها قرار می گیرید.
– ابتدا به معرفی خود می پردازید؛ هرطور که خودتان می پسندید.
– سپس یک متن عمومی توسط شما اجرا می شود
– پس از آن یک متن تخصصی متناسب با رشته تحصیلی شما یا موضوعی که در بخش علاقه مندی فرم ثبت نام اعلام کردهاید، اجرا می کنید؛ متن هایی که می بایست توسط شما همراهان اجرا شود معمولا بدون هیچگونه علامت گذاری است و شما میتوانید مطابق سلیقه، برداشت و درک خودتان آنرا علامت گذاری کرده و پرینت بگیرید و به همراه خود بیاورید و از روی متن خودتان اجرا کنید. (توجه در استودیو معمولا متنی به شما ارائه نخواهد شد.) محیط، دکور افراد حاضر در استودیو، شرایط ضبط صدا و تصویر و همه مولفههایی که به عهده تهیه کننده است که برای همه شرکت کنندگان یکسان، همسان و تانهایت امکان در شرایط مشابه و برابر است.
مقاله مرتبط و مهم : تست صدا و مجری گری – تست گویندگی و همه چیز در مورد مجری شدن
– آنچه برای اعضای کمیته انتخاب و هیئت داوران مهم است دیدن توانایی ها، تفاوتها، خلاقیت و ابتکار و در یک کلمه ویژگی های اجرای شماست. بی گمان در آزمون صدا، چهره، بیان و قدرت ارتباط و اجرای شما همراه با مولفههای دیگر مورد بررسی قرار می گیرد؛ اما حتماً این ضربالمثل معروف را شنیده اید که؛ پنج انگشت برادرند، اما برابر نیستند، ارزیابان به دنبال استشمام عطر گل وجود شما و آنچه که نهایتاً سبک، شیوه و نحوه اجرای خاص شماست هستند؛
– آنچه که مهم است «آن» خاص و ویژه شما در نحوه اجرای یک برنامه تلویزیونی است.
مطمئن باشید اعضای محترم کمیته انتخاب و هیات داوران که متشکل از اساتید و پیشکسوتان و صاحب نظران تلویزیون هستند، به دنبال دیدن نقاط ضعف و ناتوانیها نیستند، آنچه که در اجرای شما مورد بررسی قرار می گیرد تواناییها، قدرت اجرا، تسلط ، اعتماد به نفس، غلبه بر هیجان و اضطراب، درک مطلب، قدرت ارتباط و استفاده درست از نعمتهایی است که خداوند در وجود همه و به خصوص شما به عنوان علاقهمند و داوطلب اجرای برنامه تلویزیونی به ودیعه گذاشته است. توصیه می شود از اجرای کسی تقلید نکنید؛ ادای کسی را در نیاورید، خودتان باشید صادق و صمیمی.
نکته مهم : خصوصا در تست انفرادی .
– شما از بدو ورود به محل تست و از همان اول در حال تست دادن هستید و نوع عملکرد و سلام و احوال پرسی شما ، انتخاب صندلی و ارتباطات موثر همه موید عملکرد شما هستند. بسیار سرزنده و شاداب و با رعایت نظام آراستگی وارد مکان تست شوید.
– هیچگاه وارد مسایل مادی و همکاری در جذب اسپانسر نشوید و هرگاه کسی شما را وارد این گونه مسایل کرد بدانید که در حال انجام کار غیر قانونی و سواستفاده از موقعیت و جایگاه خویش است.
– اگر قرار است با هزینه کردن وارد شغل گویندگی شوید ؛ فقط تا آن زمان که بتوانید خواسته های نامشروع تهیه کنندگان را برآورده سازید در آن صندلی خواهید بود و نهایتا انتهای زیانباری خواهید داشت.
امروزه موضوعات و ساختارهای شبکههای مختلف و متنوع تلویزیونی ایجاب می کند که انواع گویندگان و مجریان تلویزیونی در برنامهها حضور یابند.
انواع گویندگی و مجری گری :
گوینده خبر تلویزیون: فردی است که اخبار مختلف و متنوع تلویزیون را می خواند.
گوینده تخصصی اخبار ورزشی تلویزیون: فردی است که اخبار ورزشی را به عنوان یک بخش خبری تخصصی میخواند.
گوینده پخش یا اعلام برنامه تلویزیون: فردی است که در فواصل برنامهها، با اعلام برنامه ها یا خواندن اطلاعیهها و. .. فواصل مختلف برنامههای تلویزیونی را به هم ربط میدهد. امروزه البته، با بهره گیری از فن آوری تصویری و صوتی بسیاری از وظایف این دسته از گویندگان به برنامه های فشرده تصویری و صوتی بدون حضور مجری یا گوینده سپرده شده است.
گوینده–گزارشگر ورزشی تلویزیون: فردی است که لحظه به لحظه رویداد ورزشی را که از طریق تلویزیون پخش میشود، تشریح و گزارش می نماید و معمولاً صدای او روی تصاویر زنده یا ضبطی پخش می شود.
گوینده تفسیر: کسی که تفسیرهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و. .. را میخواند و اغلب چهره او دیده نمیشود.
گوینده وضع هوا: معمولاً خود، کارشناس آب و هوا است، اخبار مربوط به وضع هوا را اعلام میکند.
مجری: اجرای برنامه تلویزیونی حجم زیادی از فعالیتهای جسمی و ذهنی را در برمی گیرد، شوخ طبعی، هوش و مهارتهای مصاحبه کردن خوب، برای مجری ضروری است. از جمله این موارد مجری گری جشن ها و مراسم رسمی است.
کارشناس–مجری تلویزیونی: امروزه با توجه به نقش تلویزیون، در بعد انگیزشی و نگرشی، کارشناس–مجری تلویویزنی، از جایگاه ویژهای در رسانه برخوردار است، او کارشناس توانمند و خبره در امور اجرای تلویزیونی است که می تواند مصاحبه ها و گفتگوهای تخصصی در زمینههای مختلف علمی، ورزشی، سیاسی، پزشکی، اجتماعی، معارفی و … را اداره کند.
مجری مسابقات تلویزیونی: فردی است که مسابقات تلویزیونی را در جلوی دوربین اداره میکند و شرکت کنندگان را در مسابقه هدایت و امکان تشخیص فرد برنده را در فضای جذاب و مخاطب پسند، فراهم میکند.
مجری برنامههای کودک: فردی است که در برنامههای کودکان نقش ارتباط با مخاطب کودک و نوجوان و ارتباط بخش های مختلف را بر عهده دارد.
مجری بازیگر: فردی است که در یک برنامه، در مقابل دوربین اجرای برنامه را به عهده دارد ولیکن به دلیل داشتن تجربه بازیگری، در حین اجرا، همزمان به بازی نقشهای تیپیک پرداخته و پیام های مد نظر را به مخاطب خود انتقال میدهد.
شما آگاهانه یا ناخودآگاه در اجرای یک برنامه، تابع یک سبک هستید؛ البته بعد از گذراندن دوره تخصصی سبک اجرای خود را آگاهانه و براساس موضوع، هدف، ساختار و شبکه تلویزیونی انتخاب خواهید کرد؛ اما در گام اول لازم است بدانیم که انواع و اقسام سبک ها، عبارتند از:
سبک نمایشی
سبک غالب (برای چیرگی مخاطب)
سبک متحرک (استفاده فعال و مبالغه آمیز از حرکات و اشاره های بدن)
سبک راحت
سبک دقیق
سبک آزاد
سبک دوستانه
سبک جنجالی
سبک تاثیر گزار
مطالب خواندنی :
تست صدا و مجری گری – تست گویندگی و همه چیز در مورد مجری شدن
چگونه میتوان مجری تلویزیون بود؟