فن بیان برای مدیران عامل، مهمترین اصل یک سازمان است.
در واقع بازدهی کارمندان، رابطه مستقیم با لحن و مدیریت مدیرعامل دارد، و در صورتی که این امر موردتوجه مدیرعامل قرار نگیرد، سازمان دچار مشکلات زیادی خواهد شد. در واقع حس استرس یا آرامش کارمندان وابسته به نوع صحبت مدیرعامل است. پس یک مدیرعامل موفق این را میداند که قدرت بیانش باید واضح، صریح، مؤدبانه و تأثیرگذار باشد تا بهترین بازدهی را داشته باشد.
اهمیت فن بیان برای مدیران عامل
هر مدیرعاملی که به اهمیت فن بیان پی برده باشد، مطمئناً به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کرده است. پیشرفت هر شرکت و سازمانی به کارکرد کارمندان بستگی دارد و کارمندانی عملکرد خوب دارند که مدیرعامل خوبی داشته باشند. مدیرعاملی موفق است که خوب صحبت کند و به صحبتهایش اعتقاد قلبی داشته باشد. “هر سخن کز دل برآید لاجرم بر دل نشیند” دانستن تکنیکهای سخن برای مدیران عامل نیز باعث میشود تأثیرگذاری صحبتها و سخنرانیها چندین برابر شود.
احترام و محبوبیت واقعی نزد کارمندان، در گرو خوب صحبتکردن مدیران عامل است. جلسات سخنرانی که توسط مدیران عامل برای کارمندان برگزار میشود باید بهگونهای جذابیت داشته باشد که کارمندان را ترغیب به شرکت در این جلسات کند. مثلاً مدیرعامل از پراکنده گویی و کلام خشک پرهیز کند و این مستلزم این است که مهارت فن بیان را یاد بگیرد و به کار ببندد.
عناصر سخنرانی قوی، از نظر برایان تریسی:
منطق: یعنی افکار و کلمات باید منسجم باشد و سخنرانی یک دنباله معقول داشته باشد.
اخلاق: مربوط به شخصیت سخنران است. اگر مخاطبان اخلاق شما را قبول نداشته باشند و شما را دوست نداشته باشند و اعتقادی به شما نداشته باشند، هرگز اعضا را نمیتوانید متقاعد کنید.
احساس: به این معنی که سخنرانی شما باید دارای احساس باشد و این احساس را به خوبی بتوانید منتقل کنید.
سخن تاثیر گذار، راز موفقیت
- آیا تا به حال شده، دیده باشید برخی افراد قادرند با صحبتشان بر قلب و روح دیگران تاثیر بگذارند و نفوذ کنند؟ در واقع همه چیز به نوع برقراری ارتباط، بستگی دارد.
- آیا شما به عنوان مدیرعامل و کسی که انتظار دارید دیگران از شما پیروی کنند، دوست ندارید سخنانتان روی دیگران از جمله کارمندان تاثیر بگذارد؟
- آیا اگر سخن شما روی آنها تاثیر بگذارد، بازدهی شرکت و سازمان بالا نمیرود؟
- پس قبل از هر کاری و هزینههای بیجا و گزاف، سعی کنید اول روی فن بیان خودتان کار کنید و به کار ببندید.
- راهکارهای تقویت فن بیان برای مدیران عامل
- یکی از اصلیترین دغدغهها برای مدیران عامل، نحوه برخورد با کارمندان است.
- در واقع از مهمترین دلایل مشکلات عملکردی، بیانگیزگی و رفتاری کارمندان به علت همین ارتباط نامناسب است.
- مدیران، با فراگیری یک سری تکنیکهای فن بیان، میتوانند ارتباط موثری با کارمندان خود داشته باشند که ما به چند مورد مهم اشاره میکنیم.
- 1-از لحن درست استفاده کنید.
- همیشه در نظر داشته باشید که پیشرفت شما در گرو کارکرد درست کارمندان است و در یک شرکت و محیط کار همه به هم وابسته هستند.
- یک مدیر عامل باید به کارمندان، به جای زیردستان، به چشم دوست همراه و همکار نگاه کند.
- در نحوه صحبت کردن مدیر عامل هم این مورد باید مد نظر قرار گیرد.
- مدیرعامل باید شدیداً مراقب لحن خود باشد.
- لحن و طریقه صحبت کردن مدیر عامل، بیشتر از مفهوم کلمات، بر ذهن کارمندان تاثیر میگذارد. بنابراین هرگز از لحن بیادبانه استفاده نکنید.
- احترام متقابل یکی از رموز موفقیت در محیطهای کاری است. نوع نگاه کردن هم، مانند لحن سخن، تاثیر زیادی دارد. پس مراقب نگاه و لحن خود باشید.
- 2-سوال پرسیدن از تکنیکهای سخنرانی مدیر عامل
- گاه برای اینکه متوجه شوید کارمندان منظور شما را به خوبی متوجه شدند، از آنها سوال بپرسید یا به چشمان آنها نگاه کنید، تا مطمئن شوید آنها منظور شما را متوجه شدهاند، یا سخن شما مورد قبول آنها واقع شده است.
- وقتی کارمندان سوال میپرسند یا صحبتی میکنند، با اشتیاق به صحبتهای آنها گوش کنید.
- گرفتن بازخورد از کارمندان خیلی مهم است.
- کارمند هم باید بداند در ادامه جلسه باید صحبت کند و نظراتش را بیان کند.
- سعی کنید بیشتر زمان جلسه اختصاص به صحبت کارمندان باشد.
- 3-سعی کنید مهارتهای محاورهای را آموزش ببینید.
- از کلمات سنگین مثل: در واقع، اساساً و از این قبیل کلمات، کمتر استفاده کنید.
- سعی کنید کارمندان با شما احساس راحتی کنند.
- صحبت کارمندان را قطع نکنید: وقتی کارمندان صحبت میکنند، بگذارید صحبت آنها تمام شود و به هیچ وجه صحبت آنها را قطع نکنید، مگر آنکه از بحث اصلی خارج شوند.
- حفظ تماس چشمی در طول مکالمه: زمانی که کارمندی با شما صحبت میکند، سعی کنید تمام توجه خود را به او بدهید. نگاه کردن به جای دیگر باعث میشود مخاطب تصور کند شما علاقهای به صحبت با او ندارید و باعث استرس او میشوید و باعث میشود کارمندان علاقهای به برقراری ارتباط با شما را نداشته باشند.
- 4- نظرات خود را تحمیل نکنید.
- ممکن است نظرات شخصی در سمت مدیرعامل، همیشه کامل و بینقص نباشد. بنابراین با یقین کامل آنها را بیان نکنید، چون باعث بیرغبتی در کارمندان به سخنان شما میشود. مثلاً نگویید: “باید اینگونه عمل کنید” بلکه بگویید: “به نظر من خوب است اینگونه عمل شود.”
- گاه ممکن است نظری در میان جمع از نظر مدیرعامل بهتر باشد، پس با اشتیاق آن پیشنهاد را پذیرا باشید.
- متاسفانه بیشتر مدیران با بیان سختگیرانه و ترسناک با تصور اینکه جذبه داشته باشند شدیداً دچار اشتباه میشوند.
- 5- استحکام و قدرت کلام از تکنیکهای سخنرانی مدیرعامل
- صدا در طول صحبت یا سخنرانی هرگز نباید دچار افت شود. زیرا این حرکت تصور بیرغبتی و بیحوصلگی را انتقال میدهد.
- تحول کسب و کار و بهرهوری سازمان در گرو فن بیان و ایجاد برقراری ارتباط درست و موثر با کارمندان است.
- 6- صادقانه و صریح صحبت کنید.
- گوشه و کنایه زدن، در لفافه حرف زدن و طعنه زدن، اشتباهاتی است که ممکن است یک مدیرعامل مرتکب شود، و این باعث میشود گاهاً کارمند منظور شما را متوجه نشود و خلاف آن عمل کند. همچنین ارتباط شما با کارمند کمرنگ میشود. بنابراین یکی از موارد فن بیان برای مدیران عامل صادقانه و صریح صحبت کردن است.
- 7- با اشتیاق صحبت کردن از تکنیکهای سخنرانی مدیرعامل
- اینکه شما صادقانه صحبت میکنید و به سخنان خود اعتقاد دارید باعث میشود که با اشتیاق صحبت کنید. و صددرصد همین موضوع به مخاطب منتقل میشود و مخاطب وقتی درک میکند شما به گفتههای خود اعتقاد دارید، مطمئناً کلام شما تاثیر پذیری بهتری دارد و انرژی کارمندان برای کار کردن بالا میرود.
- اعتقاد به سخنان، از کلام شما کاملاً احساس میشود و وقتی با صداقت و اعتقاد قلبی سخن میگویید با اعتماد به نفس صحبت خواهید کرد و سخن شما بر جان و دل کارمندان مینشیند.
- 8- زبان بدن
- سعی کنید در طول سخنرانی از حرکات بدن متفاوت استفاده کنید. بدن در یک حالت ثابت قرار نگیرد. حرکات دست، حرکات چشم، تمایل بدن به سمت کارمندان و…. باید حرفهای و هدفمند باشد، که خود نیاز به فراگیری تکنیکهای زبان بدن دارد. سعی کنید از تکنیکهای حرکتی مانند دست دادن و تشکر، دست بر شانه زدن و…. در پایان گفتگوها استفاده کنید.
- جمع بندی پایانی: فن بیان، کلید طلایی موفقیت مدیران عامل
- همانطور که در این مطلب وبلاگ به طور مفصل شرح داده شد، فن بیان برای مدیران عامل نقشی حیاتی در موفقیت و پیشرفت سازمان ایفا میکند.
- توانایی برقراری ارتباط موثر با کارمندان، ذینفعان و سایر مخاطبان، مهارتی اساسی است که مدیران عامل را از سایرین متمایز میکند.
- با تسلط بر فن بیان، مدیران عامل میتوانند:
- اعتماد و احترام ایجاد کنند.
- کارمندان را ترغیب و هدایت کنند.
- اهداف و چشم انداز سازمان را به طور واضح بیان کنند.
- در جلسات و سخنرانی ها تاثیرگذار باشند.
- مشارکت و تعهد را در بین کارکنان افزایش دهند.
- بر چالش ها و تعارضات غلبه کنند.
- به طور موثرتری مذاکره کنند.
- شهرت و برند سازمان را ارتقا دهند.
- در نهایت، سرمایهگذاری در تقویت فن بیان، بازدهی قابل توجهی برای مدیران عامل و سازمانشان به ارمغان خواهد آورد.
- به یاد داشته باشید که فن بیان مهارتی اکتسابی است که با تمرین و ممارست میتوان آن را به طور قابل توجهی ارتقا داد.
- منابع و دورههای آموزشی متعددی در دسترس هستند که میتوانند به مدیران عامل در تقویت این مهارت ارزشمند کمک کنند.
- علاوه بر موارد ذکر شده در این مطلب وبلاگ، مدیران عامل می توانند با مطالعه کتاب ها و مقالات مربوط به فن بیان، تماشای سخنرانی های افراد موفق، و شرکت در کارگاه های آموزشی، مهارت های خود را در این زمینه ارتقا دهند.
- با به کارگیری آموخته ها و تکنیک های فن بیان، مدیران عامل می توانند به رهبرانی الهام بخش، تاثیرگذار و موفق تبدیل شوند و سازمان خود را به سوی قله های موفقیت هدایت کنند.