پیشگفتار
یاران، شاید سخنان من به شما بزرگواران موضوع جدیدی ندهد، اما آنقدر به طور بنیادین به آن پرداخته نشده است که گویی بکر و دست نخورده باقی مانده است، پس بارها باید به آن پرداخت.
سخن امروز من درباره گونه ای از خلقت است که آفریدگار توانا با هنرمندی تام و دانشی تمام با ویژگی های جمال خود، مثل ظرافت ، زیبایی، گذشت ، فداکاری و صبوری به آن زینت بخشید.
خداوند بزرگ در سوره مبارکه روم آیه شریفه 21 فرمود: ” و از نشانه های او این که همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و میانتان مودت و رحمت قرار داد “.
بله “بانوان “
متن اصلی
من به عنوان یک مرد بر این باورم که بانوان به عنوان نیمی از پیکره جامعه بشری، نقش تعیین کننده ای در بقا و گسترش نسل انسانی داشتند و همیشه مثل رودی روان، پاک و زلال در رگ های زندگی بشری جاری و ساری بودند.
من به عنوان یک مرد بر این باورم که در طول تاریخ، بانوان مانند کوهی استوار، پشتیبان و مددکار مردان بودند و پا به پای آنها در فراز و نشیب زندگی و سازندگی، تلاش کردند.
من به عنوان یک مرد بر این باورم که بانوان در مقام مادر، مثل باران زندگی بخش باریدند و در پرورش و تربیت فرزندان کوشیدند.
ولی از دیر باز گوهری دهر، گوهر وجودشان را نشناخت و مورد داوری های غیر منصفانه قرار گرفتند و حقوق و آزادی های طبیعی شان در جهان نادیده گرفته شده است.
من به عنوان یک مرد امید دارم که انصاف حاکم شود. امید دارم روزی برسد که در کشورمان بانوان از حقوق و آزادی های برابری چون حق تقاضای طلاق بدون پیش شرط یا دیه و ارث برابر با مردان برخوردار شوند. امید دارم یک بانو بتواند قاضی شود، بتواند از حق طبیعی اجتماعی خود استفاده کند و رویدادهای ورزشی را از نزدیک ببیند و آنچنان که دیدیم عقوبت نشود و امیدهای زیاد دیگر.
من به عنوان یک مرد آرزو دارم روزی را ببینم که دیگر در افغانستان دختران را در برابر پول به عقد مردان در نیاورند و در حقیقت آنها را نفروشند و اجازه تحصیل داشته باشند. در غرب نگاه کالا گونه به بانوان و اینکه هر چه آرایش و برهنگی آنها بیشتر، مورد توجه تر، از بین برود.
آرزو دارم روزی را ببینم که در کشورهای غربی، دیگر با آمار فزاینده خشونت علیه زنان مواجه نباشیم.
آرزو دارم روزی را ببینم که بسیاری از بانوان که در همه جای جهان در معرض خطرند، به امنیت و آسایش برسند.
امید دارم آمار تکان دهنده سازمان ملل متحد در روز جهانی “منع خشونت علیه زنان ” که حاکی از آن است که یک سوم از زنان و دختران در طول عمرشان، خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه می کنند و نیمی از زنانی که در گوشه و کنار دنیا به قتل میرسند، توسط شریک زندگی یا اعضای خانواده خودشان کشته می شوند، سیر نزولی را طی کند تا به صفر برسد.
اما به داوری من چشم انداز آینده روشن است، چون امروز بخش بزرگی از مردم دنیا به خودشان آمدند و به این باور رسیدند که باید حقوق و آزادی های بانوان را به رسمیت شناخت تا جامعه بشری در مسیر درستی گام بردارد. گواه سخن من اینکه سازمان ملل متحد یک روز از سال یعنی ” 8 مارس ” را به عنوان روز (ارجمندی بانوان) نام گذاری کرده است. این عالی است ولی کافی نیست. بیاییم، فقط به شعار های نمادین بسنده نکنیم و تلاش کنیم تا در عمل بانوان را گرامی بداریم.
روزی را آرزو می کنم که تمام انسان ها در جهان، فارغ از جنس و رنگ و نژاد و عقیده، از حقوق برابری برخوردار باشند.
با سپاس از شما بزرگواران بلند جایگاه که به سخنان من گوش فرا دادید.
برای شما و تمام مردم دنیا، تندرستی، شادکامی و پیروزی و صلح، و برای سرزمینمان جاودانگی آرزو می کنم.
روز و روزگار خوش
منابع
قانون مدنی
قانون حمایت خانواده
قانون مجازات اسلامی
کتاب زن مسلمان نوشته دکتر علی شریعتی
حقوق زن نوشته کاظم علمداری
حقوق زنان از گذشته تا امروز ترجمه گیتی خورشیدی
اولین همایش بین المللی و سومین همایش های مدیریت و علوم انسانی موضوع تفاوت های مهم حقوقی زن و مرد به تاریخ 17 اردیبهشت سال 1395
مقاله خبرگزاری فارس به تاریخ 16/12/1400
گزارشات نهاد سازمان ملل متحد
نام شرکت کننده : علیرضا آقالرخانی
بخش رقابتی : سخنرانی
مناسبت: ( 8 مارس)
موضوع سخنرانی: ( ارزشمندی بانوان )
این رویداد در یازدهمین جشنواره ملی سعدی به روی صحنه رفت.
مقام کسب شده : علیرضا آقالرخانی حائز کسب مدالیون میکرفن طلایی نظام آراستگی به عنوان آراسته ترین مجری آقا گردید.
کد متن : 11.03
رییس یازدهمین جشنواره ملی سعدی : دکتر فریبا علومی یزدی
برگزار کننده : موسسه شهریاران سخن (مدرسه سخن ) و باشگاه مجریان و هنرمندان صحنه ایران (ایران مجری)
حق مالکیت متن متعلق به سایت سخنوری است و هرگونه کپی برداری و انتشار این متن در هر وب سایتی ، مشمول جرایم رایانه ای خواهد بود .