بسم الله الرحمن الرحیم
به نام آن خدایی که ازلی و ابدی است.
سلام و درود بر شما.
من سارینا بیژنی هستم و خوشحالم که با دیگر فرصت بسیار خوبی نصیبم شد تا این بار در جشنواره سخنرانی سیزدهمین جشنواره سعدی در خدمت شما باشم.
در این سخنرانی میخواهم به موضوعی بپردازم که به عنوان یک نوجوان از نسل z ذهنم را به خود مشغول کرده است و آن این است که با این همه پیشرفت علم و تکنولوژی آیا روزی میرسد که انسان بتواند از چنگ مرگ فرار کند و جاودانه بشود؟
انسان تا سال ۲۰۴۵ به مرز جاودانگی و نامیرایی میرسد. این ادعایی است که دیمیتری ایتسکوف، بازرگان جوان، نیکوکار و میلیاردر روسی دارد. هر چند موضوع جاودانگی و نامیرایی انسان دور از ذهن به نظر میرسد، اما از نظر تئوری، جاودانگی حداقل برای دیمیتری ایتسکوف غیرممکن نیست. چگونه؟
اگر نخواهیم خیلی پیچیده صحبت کنیم؛ او میخواهد یک بدن ماشینی رباتیک درست کند و آگاهی، حافظه و هوشمندی را از مغز انسان به ربات منتقل کند. او امیدوار است تا با انتقال یک کپی روباتیک از بدن انسان و انتقال هوشیاری و آگاهی مغز انسان به آن جسم روباتیک بتواند زندگی پس از مرگ را برای انسان فراهم و جاودانه کند.
این اولین تلاش بشریت است؟ قطعا نه! تلاش انسان برای جاودانه شدن و نامیرایی از آغاز بشریت با ما بوده است.
پروفسور ارنست بکر، انسان شناس فرهنگی آمریکایی، میگوید:
most human action is taken to ignore or avoid the inevitability of death.»
بیشتر کارهای ما انسانها، برای نادیده گرفتن یا اجتناب از مرگ است!»
او معتقد است تقریباً هر کاری که ما انسانها انجام میدهیم ناشی از ترس ما از مردن است.
این ترس میتواند ریشه فرزندآوری، خلق اثر هنری، ثروت اندوزی، ساختن امپراطوری و تقریبا هر کار دیگر مهم ما باشد!
عموم ادیان آسمانی جهان هم به موضوع جاودانگی انسان پس از مرگ و گرایش انسان به بقا اشاره کرده اند. مثلا در آیه شریفه 34 از سوره ق آمده است که:
«ادخلوها بسلام ذلک یوم الخلود: به سلامت وارد بهشت شوید، امروز روز جاودانی است…»
خب تا اینجا فهمیدیم که همه ما دانسته و نادانسته، خواسته و ناخواسته درگیر جاودانگی هستیم.
اما اجازه دهید از نگاهی دیگر به جاودانگی بپردازیم. همچون سخنرانی قبلم میخواهم شما را به سفری در زمان ببرم. با من همراه باشید.
من امروز ۱۰۰ کتاب خوب برای کودکان یک منطقه محروم میفرستم، یک سال بعد یک کودک یک کتاب را میخواند و زندگی اش متحول میشود. سی سال بعد او میشود یک تاجر موفق. چهل سال بعد او خیریهای تاسیس می کند، پنجاه سال بعد خیریه او باعث میشود که دهها دختر از تن فروشی و دهها پسر از شرافت فروشی نجات پیدا کنند. شصت سال بعد یکی از آن دختران میشود یک معلم الهامبخش و تاثیرگذار و این چرخه همینطور ادامه دارد…
من آن روز مردهام. تمام سلولهای بدنم تجزیه شده اند و به خاک تبدیل شدهاند اما من همان خانم معلمی هستم که عاشقانه درس میدهد. همان کودکی دبستانی هستم که بعدها تبدیل میشوم به یک پزشک شرافتمند. همان نوجوان دبیرستانی هستم که فرصت میکند شعر بگوید و دنیا را رنگیتر کند. دقت کنید که صحبت از تناسخ و بازگشت به دنیا در قالب دیگری نمیکنم بلکه صحبت از جاودانه شدن و نامیرایی است به واسطه نیکویی و دانایی و زیبایی.
پس یادمان باشد که چه چیزی را میخواهیم جاودانه کنیم!
اگر اینگونه بنگریم لازم نیست برای جاودانه شدن حضور فیزیکی داشته باشیم. فقط کافیست که انتخابهای درست، مهم و متعالی داشته باشیم و بگذاریم هستی این چرخه نیکوکاری را ادامه بدهد و ما را به انتهای جهان پیوند دهد!
«هر آن کس خدمت جانان به جان کرد
به گیتی نام خود را جاودان کرد»
از توجه شما سپاسگزارم. جاودان و جاویدان و مانا و ماندگار باشید. بدرود.
منابع:
- قرآن کریم
- کانال مجتبی لشکربلوکی
- نوشتههای دیمیتری ایسکوف
- سخنان پروفسور ارنست بکر
- شعر از مهدی سهیلی
سخنران: سارینا بیژنی
مشاور: نازنین ناظم
بخش: بیست سخنران برتر
استان و شهر: مازندران-نوشهر
موضوع: پروژه جاودانگی
تهران -فروردین ماه ۱۴۰۳
رئیس سیزدهمین جشنواره ملی سعدی: دکتر فریبا علومی یزدی
عنوان: پروژه جاودانگی انسان- آیا انسان جاودانه خواهد شد؟ از سارینا بیژنی
این سخنرانی در بخش رقابتی بیست سخنران برتر در سیزدهمین جشنواره ملی سعدی حایز بالاترین نمره (922.5 از 1000) و مدالیون چکاوک زرین خوش بیان ترین سخنور و مدالیون چکاوک زرین خوش صداترین سخنور شده است.
این متن از این لحاظ قابل توجه است که موضوع به روزی دارد و انسانها همواره میل به جاودانگی داشته اند و دوست دارند تا در این زمینه اطلاعات کسب کنند.
از شما دعوت میکنم تا فیلم سخنرانی بنده را در کانال یوتیوب مدرسه سخن ببینید. و همچنین ولاگ سیزدهمین جشنواره سعدی را در کانال یوتیوب سارینا بیژنی مشاهده کنید.
من برای این متن هزینه و زمان گذاشتهام. لطفا هر کجا استفاده کردید نام منبع و اینجانب را بنویسید. امیدوارم برنامه خوبی پیش رو داشته باشید.
اگر سوالی دارید میتوانید با من در شبکههای اجتماعی در ارتباط باشید:
Instagram: sarinabizhani
Telegram: @sarinabizhani
مطالب مرتبط